Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında bu zamana kadar 33 bini aşkın Sakaryalı eğitim gördü. Branş çeşitliliği ve ortaya konan el emeği ürünlerle Sakarya’da yaygın eğitimin markası haline gelen SAMEK’te eğitimler yıl boyunca aralıksız sürdürülüyor. Sakaryalı hanımlar SAMEK’le hayata yeni başlangıçlar yapıyor, hayallerini gerçeğe taşıyor.

Artık ünlülere kıyafet dikiyorum

SAMEK Kursları ile birlikte özgüveninin arttığının altını çizen Ümmügülsüm Piyadeci, “SAMEK’le 8 yıl önce dikiş kursuna katılarak tanıştım. O günden bu yana Şükriye Tutkun gibi ünlüler de dâhil birçok kişiye kıyafet dikmekteyim. Özgüven sorunu yaşadığım, çok pasif bir hayatım vardı. El makinesiyle küçük şeyler dikmeyi biliyordum ancak daha fazlası yoktu. Sonra bir vesileyle SAMEK’le tanıştım Burada çıtayı çok ileri seviyelere taşıdım, yeteneklerimi geliştirdim” diye konuştu.

samekte_egitim2.jpg

SAMEK’le hayallerim gerçek oldu

Ümmügülsüm Piyadeci, “İlk olarak mütevazı olarak başlayan dikim hayatım, sonrasında evimin altında kendi atölyemi açtığım bir seviyeye kadar ilerledi. Çok sipariş alıyordum, çalışmalarım beğeniliyordu. Artık abiye kıyafetler de dikmeye başladım. Şimdi müşterilerimi ben seçiyorum. SAMEK’te kazandığım müthiş güvenle hayallerimi gerçeğe taşıyabiliyorum. Elimden geldikçe SAMEK’te daha çok şey öğrenip, insanlara bir şeyler sunmak istiyorum. Birçok kişiden butik açma teklifi aldım ancak çalışma hayatına girmek istemiyorum. Hobilerimi yeteneklerimle harmanlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bize bu imkânları veren ve kendimize güveni arttıran SAMEK’e ve emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.