İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinlikte İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel Can ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu günün anlam ve önemini anlatan birer konuşma yaptı.

Yücel Can, "Çocuk evde sıkılınca sokağı tercih ediyor ve sokakta argo, küfür, bali, esrar ve bonzai gibi tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Ülkedeki tüm belediye başkanlarına sesleniyorum, park eksikliğimiz var ama bir eksikliğimiz daha var; Geleneksel Çocuk Oyunları alanları. Bunun için tüm başkanlardan gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz. Biz geçmişimizle bağrışan değil, barışan bir nesli okuyarak, oynayarak, iletişim ve muhabbetle oluşturmak istiyoruz" dedi.

geleneksel_cocuk_oyunlari1.jpg

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu da geçmişte oynanan oyunların buradaki platformlara taşınmasının ve yeniden diriltilmesinin önemine dikkat çekti.

geleneksel_cocuk_oyunlari2.jpg

Konuşmaların ardından Artvin Halk Oyunları grubu bir gösteri sondu, daha sonra ise çocuk oyunlarına geçildi.

Etkinlikte, mendil kapma yarışı, yakar top, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma, yağ satarım-bal satarım, istop, halat çekme gibi oyunlar oynandı. 

geleneksel_cocuk_oyunlari3.jpg

geleneksel_cocuk_oyunlari4.jpg