Akyazı, Geyve, Sapanca Sosyal Gelişim Merkezleri'nde ve Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda gerçekleşen programlarda ilk hafta ‘Evlilik ve Aile Hayatı’ isimli seminer gerçekleştirildi. Psikolog Semiha Özgür Sezer tarafından verilen eğitime çok sayıda vatandaş katıldı. Yetişkinlere Yönelik Gelişim Atölyesinin kayıtları ve ders tarihleri için vatandaşlarımız Akyazı SGM (0264 418 18 36), Geyve SGM (0264 517 10 06-07), Sapanca SGM (0264 582 54 01) ve Macera Park (0264 221 40 60) numaralı telefonları arayarak detaylı bilgiler edinebilir.

"Taraflar uyum içinde olmalı"

Evlilik hakkında genel bilgiler sunan Psikolog Semiha Özgür Sezer; “Birbirlerinin anne ve babalarıyla iyi ilişkiler kurmaları hem eşleri hem de ana babaları son derece mutlu kılar. Öyleyse her iki taraf da sevgi, saygı ve hoşgörü içinde, ön yargılardan uzak birbirlerini tanımaya çalışmalı, birbirlerinin iyi yanlarını görmeye çalışarak birbirlerine yardımcı olmalıdırlar. Evlilikte uyum, huzur ve mutluluk yalnızca eşler arası ilişkiyle sınırlı değildir. Eşler aile ve yakın akrabaları ile ilişkilerini evliliklerinin başlangıcında düzene koyabilmeli, ‘senin ailen’ veya ‘benim ailem’ ayırımını ve tartışmasını yapmamaya çalışmalıdırlar. Bu, doğması muhtemel bazı sorunları önceden önleyebilir” sözlerine yer verdi.

"Her zaman hoşgörülü olun"

Psikolog Semiha Özgür Sezer; “Ailelerimizle aynı eğitim ve kültürel şartlara sahip olmadığımız bir gerçek. Eskiden üniversite okumak bile nadir bulunan bir şeyken şimdi lisanslar, doktoralar, sertifikalı kurslar bile bize yetmez oldu. Bundan da önemlisi, internet çağına doğmuş genç çiftler olarak, tüm dünyayla iletişime geçip kendimizi her alanda geliştirme fırsatı bulduk. Ailelerinizle anlaşmazlıklar yaşarsanız; aranızdaki jenerasyon farkının bilincinde olun; olgun bir tavır sergilemesi gereken tarafın siz olduğunuzu unutmayın. Öyleyse her iki taraf da sevgi, saygı ve hoşgörü içinde, ön yargılardan uzak birbirlerini tanımaya çalışmalı, birbirlerinin iyi yanlarını görmeye çalışarak birbirlerine yardımcı olmalıdırlar” ifadelerinde bulundu.