Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Sakaryalı öğrenciler ve öğretmenler, engellilere bakış açısını değiştirmek, farkındalık oluşturmak, engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorluklara ve onlar için düzenlenmiş yollarda ilerlemek zorunda bırakıldıklarına dikkat çekmek için empati etkinliği düzenlediler.
 
Sakarya genelindeki tüm okullarda engelliler için düzenlenen empati etkinliğinin startını veren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, her sağlıklı bireyin birgün engelli olabileceği gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, “Aynı toplumda birlikte yaşadığımız tüm engelli insanlarımıza yardımcı olmak hepimizin görevidir” dedi.


 
Atatürk İlkokulu bahçesinde yapılan etkinlikte, ilk olarak öğrenciler tarafından işaret diliyle istiklal marşı okundu. Görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlatmak için gözleri kapatılmış öğrenciler önlerinde bulunan engelleri geçip yürüdüler. Bedensel engellilerin ve ortopedik engellilerin yaşadığı zorlukları anlatmak amacıyla da tekerlekli sandalyede uygulamalı empati çalışması yapıldı.


 
Özel Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Necmi Sağıroğlu, “Engelliler haftasında genelde engelli vatandaşlarımız günlerini kendileri kutluyordu. Sakarya ilinde biz bir değişiklik yapalım dedik, 180 bin engelli olmayan öğrencilerimizle birlikte bir empati çalışması yaptık. Sakarya’daki engelli olmayan 180 bin öğrencimiz engellilerin yaşadıklarını daha iyi anlamak için bir süreliğine göremediler, işitemediler ve yürüyemediler. Böylelikle engellilerin engelini üzerimize almış olduk. Sakaryalı öğrencilerimiz bu konuda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek örnek oldular” dedi.
Empati etkinliğine katılan öğrenciler; “Onların yaşadığı zorlukları tecrübe ettik, doğru ve etkili iletişim kurduk, kısacası empati kurduk. Sonuç çok zordu” dediler.