Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda okul müdürü Derya Özen bir konuşma yaparak, okullarında eğitim gören engelli çocuklarla ilgili bilgiler verdi.
 
Duygu sağanağının yaşandığı programda engelli öğrenciler; tiyatro, halk oyunları, oratoryo ve ront gösterilerindeki başarılarıyla herkese “Bu toplumda biz de varız” dediler.

 
Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, 30-40 yıl önce anne ve babaların engelli çocuklarını topluma fazla çıkarmadığını ifade ederek; “Geçen zaman içerisinde engelli çocukların önü açıldı. Engellerin kaldırılması için her türlü gayret gösteriliyor. Devletimiz, kadro veriyor, istihdam yaratıyor. Bu çalışmaların ne kadar başarılı olduğunu gördük. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, öğrencileri kutluyorum” dedi.


 
İl protokolünün büyük ilgi gösterdiği programda; özel çocukların yeteneklerini ortaya koydukları ve ilimizi temsilen katıldıkları spor yarışmalarında Türkiye derecesi kazanan öğrencilere; Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından ödülleri verildi.
 
İzleyenler tarafından da beğenilen program, salon dışında hazırlanan el sanatları sergisinin gezilmesiyle sona erdi.