Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde  Sakarya Yunus Emre Anadolu Lisesi tesislerinde engellileri ve ailelerini biraraya getirdi. Etkinliğe, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger, Adapazarı Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Osman Gümülcineli, Söğütlü Belediye Başkan Yardımcısı Sami Aydın, Ferizli Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Bekirtaş, Engelli Anneleri Derneği Başkanı Yeşim Öztürk, Ankara İşitme Derneği Başkanı Faruk Bilgili, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri siyasiler, muhtarlar ve engelli yakınları katıldı. Etkinlikte semazen gösterileri ilgi çekerken, engelli vatandaşlar ve aileleri doyasıya eğlendi.

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger, “Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bugün burada güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Kişinin engeline uygun yolların, binaların, hastanelerin, okulların varlığı engelli bireyin engelinden bağımsız olarak var olmasını sağlayacaktır. Engellilere acımaktansa, onları bir birey olarak kabul ediyor olmak, topluma düşen esas görevdir. Engellilere yönelik halkın eğitilmesi, bu konuda programların düzenleniyor olması da topluma düşen görevler arasındadır” dedi.

Program sonunda Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Nadide Dülger, katkılarından dolayı Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı’ya plaket verdi.