Üç aylık bebekken geçirdiği menenjit nedeniyle engelli olan ‘Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar’ isimli kitabın yazarı Rukeya Türeyen’i birçok okulun velileri, öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret ediyor.

Camili Osmanbey İlkokulu 3-F sınıfı öğrencileri de okul müdürü Zerrin Kemiksizoğlu ve sınıf öğretmeni Nesrin Akar ile birlikte engelli yazar Rukiye Türeyen’i evinde ziyaret etti.

Okul Müdürü Zerrin Kemiksizoğlu, tek parmağıyla kitap yazan engelli Rukiye Türeyen’in yaşam hikayesinden çok etkilendiklerini belirterek; “Yüzde 99 engeline ve tüm maddi imkansızlıklara karşın bir insanın istemesi halinde neleri yapabileceğine Rukiye Türeyen’de şahit olduk. Herkesin başarabileceği bir şeyler olduğunu öğrendik. Zorluklar karşısında asla pes etmeyeceğiz. Ondan büyük dersler aldık” dedi.

Okulların destek ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden engelli yazar Rukiye Türeyen, hayattaki en büyük hayalinin kitapların satışından elde edilecek gelirle kirada oturdukları evi alabilmek ve 37 yıldır kendisiyle sürekli ilgilenen annesini umreye göndermek olduğunu belirtti.