10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Sakarya Engelliler ve Güçlendirme Derneği Başkanı Fatma Kılınçer, engelli bireylere ve ailelerine kahvaltı etkinliği düzenledi. Gerçekleşen kahvaltıya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Ataşehir Engelli Dayanışma Derneği üyeleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.



Vali Hüseyin Avni Coş, masaları tek tek gezerek katılımcıları selamladı. Açılış konuşmalarının ardından Vali Coş bir konuşma yaparak, “Engelliler Haftasını kutluyoruz. Toplumumuz engellisi ile engelsizi ile bir bütün. Birlik ve beraberliğimizi, üzüntümüzü, sıkıntımızı hep birlikte paylaşarak sevinçleri çoğaltmak, sıkıntıları azaltmak geleneğimizde var. Engelliler haftasını da toplumumuza bir farkındalık oluşturmak için kutluyoruz. Bu konuda hassasiyeti az olan insanların bu hafta vesilesiyle aydınlatılması, bilgilendirilmesi ve engellilere karşı pozitif yaklaşımlarının artması en büyük dileğimiz. Hepinizi çok seviyoruz. Bütün devlet kurumları her zaman engellilerin de, engelsizlerin de hizmetinde. Bizler sizler için varız. Hepinize sağlık içinde, esenlik içinde, huzur içinde, sevdiklerinizle beraber nice engelliler haftasına ulaşmayı temenni ediyorum” diye konuştu.


Program sonunda engelli bireyler ile toplu fotoğraf çekinen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, daha sonra Çark Caddesi üzerinde Özel Adayaşam Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Kerem Taşkın tarafından açılan standı gezdi.