Bedensel engelli olan ve konuşamayan 24 yaşındaki Ömer Alikılıç’ın, özel bir program sayesinde yazdığı ikinci kitabı baskıya girdi.

Serdivan Beşköprü mahallesinde ailesiyle birlikte oturan Ömer Alikılıç’ın azmi, görenleri şaşırtıyor.

Baba Mustafa Alikılıç, oğlunun engeline rağmen hiçbir zaman mücadeleden kaçmadığını belirterek, “Ömer 24 yaşında. Ancak bedensel engelli ve konuşamıyor. Doktorlar, doğumdan sonra oksijensiz kaldığı için böyle olduğunu söyledi. Ömer’in iyileşebilmesi için çok mücadele verdik ve aldığı her eğitimin karşılığını da bize fazlasıyla verdi. Engelli olduğu için okuldan almak zorunda kaldık. Ama Ömer bize okumak istediğini söyledi. Azmi ile bilgisayar kullanmayı öğrendi. Şimdi özel bir programla sayesinde bilgisayar kullanabiliyor. Bu programla yazmaya başladı. Önce duygularını yazdı. Yazdıkça hevesi arttı. Başarma isteği O’nu daha ileriye taşıdı. Sosyal paylaşım ağlarında arkadaşları oldu. Bir kız arkadaşı bile var. Aşık oldu, şiirler yazmaya başladı. Bu böyle devam ettikçe biz de destek olduk. Yazma azmi o kadar çok ki, “Saklı sızım” adını verdiği bir kitap yazdı. Şubat ya da Mart ayında da ikinci çıkacak” dedi.

Ömer’in ikinci kitabının şu an baskıda olduğunu söyleyen baba Mustafa Alikılıç, adını ise kitap basıldıktan sonra açıklayacaklarını kaydetti.

Oğluyla, yazı tablosu vasıtasıyla anlaştıklarını söyleyen baba Mustafa Alikılıç, bu yazı tablosunu da kendilerinin yaptığını belirtti. Ömer, bu sayede artık herkesle iletişim kurabildiğini söyleyen baba, “Çok mutluyuz. O’nunla iletişimimiz daha da arttı. Gayreti görenleri şaşırtıyor ve mutlu ediyor. Engelli bir çocuğun bu kadar başarılı ve gayretli olması da bizi ayrıca gururlandırıyor” diye konuştu./ Remzi ŞİMŞEK