Geride bıraktıkları izler, görev yıllarında karşılaştıkları zorluklar, yaptıkları hizmetler ve unutamadıkları hatıralar “Bir Asır Bir Çınar” programıyla ekranlara geliyor. Aile yaşantıları ve çevresiyle ilişkileri de sinematografik bir anlatımla yansıtılıyor.
 
Belgeselin bu haftaki bölümünde, eski müftülerden ve Zeytinburnu emekli müftüsü Ragıp Güzel Hoca yer alıyor. Ragıp Güzel, memleketi olan Akyazı ilçesine bağlı Küçücek beldesinde yaşıyor. Kendisi eski eserlere merakı ile biliniyor ve evinin bir bölümünü eski eserler müzesine çevirmiş durumda. Güzel’in, 70’in üzerinde kitabı bulunuyor.
 
Programın çekimleri, Küçücek beldesi ve meydanı, Küçücek Merkez Camii, Tekder Musıki Derneği ve Ragıp Güzel’in evinde yapıldı. 2 Haziran Perşembe günü saat 21.00’da TRT Diyanet kanalında yayınlanacak olan programın tekrarı ise Cumartesi saat 18.30’da olacak. 30 dakika uzunluğundaki program haftalık olarak yayınlanıyor. Her bölümde farklı şehir, konu ve isimlere yer veriliyor. “İyiliğe Adanmış Hayatlar” sloganıyla yola çıkan belgeselin yönetmenliğini Salih Özderya yapıyor.

 
 Ragıp Güzel Kimdir?
1946 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Küçücek kasabasında dünyaya geldi. İlkokulu Küçücek’te, İmam hatip Lisesi’ni Sakarya’da okudu. 1973 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.
1968 yılında öğrenciliği esnasında başladığı İzmir Karşıyaka vaizliğini 7 yıl sürdürdü. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na geçerek Hendek ve Akyazı’da İmam Hatip Lisesi müdürlüğü yaptı. 13 yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalıştıktan sonra tekrar Diyanet İşleri Başkanlığı’na geçti ve 7 yıl süren İstanbul Zeytinburnu müftülüğü görevinin ardından emekli oldu.
Güzel Vaazlar adlı beş ciltlik eseri de dahil olmak üzere basılmış olarak 70’in üzerinde, bitmiş olarak da 130’dan fazla kitabı bulunmaktadır. Ragıp Güzel yurt dışında ve Türkiye’nin birçok ilinde bugüne kadar yüzlerce seminer ve konferans verdi.
Gönüllü olarak sürdürdüğü bu faaliyetlerine halen devam etmektedir.