Gelenek ve göreneklerinden vazgeçmeyen ve bin 725 rakımlı Sakarya'nın en yüksek noktalarından olan Hendek ilçesi Dikmen Mahallesinde geleneksel hale gelen iftar yemeği bu sene de görkemli şekilde yapıldı. 
Köseoğlu Ailesi tarafından bin 200 kişiye verilen iftar yemeği Dikmen Mahallesi okulunun bahçesinde gerçekleşti. Oruçlarını açmak için sofranın başında bekleyen bin 200 kişi okunan ezanla orucunu açtıktan sonra bol bol dualar etti. 
Bin 200 kişiye iftar yemeği hazırlayan aşçı Cevat Açıkdeniz, "Dikmen mahallesi geleneklerine çok sadıktır. Her sene 15-20 kez iftar programı düzenlenir. Yemeklerimiz 800 kişi ile bin 500 kişilik olabiliyor. Köylüler birleşip yardım eder ortak iş yaparız. Köyümüzde birlik ve beraberlik vardır. Allah'ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.
İftar davetini veren Naci Köseoğlu ise yaptığı açıklamada, "Sülale olarak her sene mahallemizde iftar yemeği tertip ediyoruz. Bu sene de Allah bize düzenlemeyi nasip etti. Allah kabul eylesin" dedi.
Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz ise yaptığı açıklamada, "Dikmen Mahallesinde geleneksel olarak iftar programız oluyor. Sülale olarak her akşam birisi iftar programı düzenliyor. Bu yemek veren, iftar programı düzenleyenlerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.