Karasu İlçesi Deniz Köyünde düzenlenen 4. Geleneksel Yörük Şenliği kalabalık bir katılımla yapıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Yörük şenliğinde açılış konuşması yapan Sakarya Yörükler Dernek Başkanı Kemal Cansever, “Böyle bir günde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi. Yüzlerce yıldır özünden, benliğinden kopmadan geleneklerini, milli manevi değerlerini yaşatan Yörüklerin, yüreklerindeki Anadolu sevgisinin onları birer yiğit, birer kahraman yaptığını ifade eden Başkan Cansever; "Yörük obaları yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşlik ve dostluğun, bolluk ve bereketin, vatan ve millet için çarpan yüreklerin diyarıdır. Yörük, özüyle, sözüyle, duasıyla, oturup kalkmasıyla, giyimi kuşamıyla, üzerinde gökkuşağının renklerini taşıyan poşusuyla, insanı insan yapan tüm değerleri içinde barındıran; candır, dosttur. Yörük sevgi insanıdır. Yörük, her cephede en önden giden, vatanı bayrağı, kutsal değerleri için başını bu yola koyandır. Deniz Köyü Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneğince düzenlenen bu etkinliklerin Yörük kardeşlerimize,  bolluk bereket getirmesini temenni ediyorum" dedi

Yörük şenliğinde birbirinden güzel Türküleriyle sahne olan Karasulu Ozan Rıdvan Kır da dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Şenliğe katılan vatandaş ve protokole Yörüklere ait keyfiye dağıtıldı. Şenliğe Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Ferizli belediye başkanı Ahmet Soğuk Belde belediye başkanları Karasu Belediye başkan Yardımcıları Murat Çelik, Sebahattin Toka, Karasu AK Parti İlçe başkanı İssak Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yörük ağası olan Dursun Ali Akbaş Katkıda bulunanlara Plaket verdi. Gelen misafirler Yörük yemekleri ikram edildi.