Çağdaş Aşçılar Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya gelerek, Sakaryalı aşçılarla tanışma toplantısı düzenledi.

Kısa adı ÇADER olan ve 2010 yılandan beri faaliyet gösteren Çağdaş Aşçılar Derneği; hafta sonu düzenlenen kahvaltılı tanışma toplantısı ile Sakaryalı aşçılarla biraraya geldi.

Derneklerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitimci bir dernek olduğunu belirten Çağdaş Aşçılar Derneği Onursal Başkanı Volkan Çengel; 2 ve 4 yıllık üniversitelerde seminer ve paneller düzenlediklerini söyledi.

Derneğin, sektöre ve aşçılara katkı sağlamak, daha bilinçli ve ne yaptığını bilen aşçılara destek vermek amacıyla kurulduğunu ifade eden Onursal Başkanı Volkan Çengel; Sakarya’da birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla Hatice Akman ile Ayhan Sarıkaya Sorumluluğunda Çağdaş Aşçılar Derneği’nin Sakarya temsilciliğini oluşturduklarını söyledi.

Önde gelen şefleriyle biraraya gelmek, farklı tatlar ve lezzetler tatmak için Türkiye ve yurt dışına gezilerde düzenlediklerini belirten Volkan Çengel; “Şuan aşçılık mesleğini bilende, bilmeyende karışmış durumda. Bunu ayırmak için programlar düzenliyoruz. Projemiz; Sakarya ile ilgili unutulmuş tarihi yemekleri araştırıp, yemek yarışması düzenlemektir. Kültürel tanıtımı artırmak bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.