Kongre, Toplu Ulaşımda 4I: İnovasyon (Innovation), Entegrasyon (Integration), Bilgi Sistemleri (Information) ve İş Zekası (Intelligence) temaları ile 2-4 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Rumeli Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu yıl ki ana teması ‘Bisiklet Özgürlüğü’ olan kongrede Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Sakarya’da bisiklet alanında yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

'Çalışmaları hassasiyetle yürütüyoruz'

Kongrenin ardından değerlendirmelerde bulunan Fatih Pistil, “Sakarya’nın geçmişinde bisiklet kültürü olduğunu ve 20 yıl önce bisikletin şehirde önemli bir ulaşım aracı olarak kullanıldığını belirttik. Araç sayısına bağlı trafik sorunlarının artmasıyla bisiklet kullanımında da ciddi güvenlik sorunları oluştuğunu ve buna bağlı olarak bisiklet kullanımının azaldığını dile getirdik. Şehir merkezinin 6 kilometre çapında düz bir alanda olduğunu ve bisikletle gidilemeyecek yer olmadığını ifade ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak bisikleti tekrar önemli bir ulaşım aracı haline getirmek için gereken çalışmaları hassasiyetle yürüttüğümüzün altını çizdik” dedi.

Bisiklet kullanımı yaygınlaşacak

Pistil, “Kısa süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sakarya ve Konya bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için pilot iller olarak seçildiğini söyledik. Bu gelişmeden sonra hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla yapılan güvenli bisiklet yolları, otobüslere takılan bisiklet aparatları, bisiklet organizasyonları, bisiklet dağıtım faaliyetleri, bisiklet güvenliği eğitimleri konularına da değindik. Yeni projelerimizle bisiklet yollarının entegre edileceğini ve akıllı bisiklet uygulamasıyla şehrin önemli cazibe noktalarının bisiklet yollarıyla birbirine bağlanacağını dile getirdik. İnşallah projelerimiz ve çalışmalarımızla bisiklet ulaşım aracı olarak kullanılmaya başlanacak” diye konuştu.