7 Haziran Seçimlerinde Milletvekili Adayı olan ve seçim çalışmalarında gösterdiğini performansla adından sıkça söz ettiren Bilgehan Doğru, 1 Kasım erken seçimlerinde aday olmayacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Seçim çalışmalarının ardından yardım faaliyetlerine kaldığı yerden devam eden Bilgehan Doğru, Afrika Kıtası’nda zor koşullar altında yaşamaya çalışan kuraklık, açlık ve yoksullukla mücadele eden Nijer’e gidiyor.

Sağlık Bakanlığı ve TİKA destekli (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) Bir İnsan Dünyaya Bedeldir, Sağlık ve Eğitim Köyleri Gönüllüler Derneğiyle (BİSEG)  birlikte Nijer’e gidecek olan Bilgehan Doğru, kısıtlı imkânları olan insanlara beraberindeki sağlık heyetiyle birlikte sağlık hizmetleri sunacak.

“Umut olmaya gidiyoruz”

Bilgehan Doğru, Nijer’e gitmeden önce BİSEG’in Afrika’daki yaptığı sağlık çalışmalarıyla tanınan Gönüllü doktorlardan oluşan bir dernek olduğunu belirterek, “BİSEG’in, Nijer’e 18. Yardım faaliyetini gerçekleştirmek üzere Atatürk Havalimanında doktor arkadaşlarımız ve ekimizle birlikte hazırız.  Sağlık Bakanlı ve TİKA destekli olarak daha önceden Tessau bölgesinde faaliyet göstermiştik. Tessau bölgesinden sonra bu sefer Agadez bölgesinde yardım faaliyetlerini gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz. Cerrahi grubu, Diş hekimliği ve Poliklinik hizmetlerini vereceğimiz Agedez bölgesine ilk seyahatimiz olacak. Gönüllü doktorlarımızla birlikte insanlara umut olabilmek, Türkiye’nin yardımsever elinin Nijer’e ve dünya’ya göstermek için yola çıkıyoruz” dedi.