Üniversite sınavı açıklanır açıklanmaz öğrencilerin ve ailelerin yapması gereken çok önemli işlerden biri de barınacak yer konusunda geniş çaplı bir araştırma çabasına girmek. Özelikle büyük şehirlerde bu iş biraz fazlaca vakit alabiliyor. O nedenle elinizi çabuk tutmanız gerekli. Üstelik büyük şehirlerde seçeneklerin çok olması ailelerin tercih konusunda biraz daha hassas davranmalarını gerektiriyor. Bu üniversite şehirlerinden biri de Ankara. Ankara'da çok fazla üniversite bulunması ve öğrenci sayısının fazlalığı sebebiyle barınma imkanları da çok farklı seçenekler doğrultusunda öğrencilere sunuluyor.

Başkent Üniversitesi

Başkent Üniversitesi Ankara’daki eski üniversitelerden biri. Bu üniversite 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 6 Meslek Yüksekokulu ve 7 Enstitü’ye sahip oldukça büyük bir üniversite. Başkent Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler için barınmak imkanları oldukça fazla. Üniversitenin kendi bünyesinde bulunan yurtların dışında evde kalmak isteyenler için deBaşkent Üniversitesi yakını kiralık daireseçenekleri de oldukça fazla.

Başkent Üniversitesi yakını kiralık daire seçenekleri için: Etimesgut

Başkent Üniversitesi'nin birçok birimi Ankara'da Etimesgut ilçesinde bulunuyor. Bu sebeplekiralık dairetutmak isteyenlerin Etimesgut’da arama yapmaları daha doğru olur. Etimesgut Bağlıca Bulvarı civarında bulunan kiralık daireler Başkent Üniversitesi öğrencileri için oldukça uygun. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Ankara kiralık daire fiyatları ortalaması genel olarak 728 TL civarında. Etimesgut  817 TL ile Ankara ortalamasının üzerinde olsa da, kiralık daire fiyatları 613 TL’den başlıyor. Bağlıca Bulvarı üzerinde bulunan 100 metrekarelik konutların fiyatları 599 TL'den başlayan ve 998 TL’ye uzanan fiyatlar öğrencileri bekliyor.

Ankara kiralık daire seçeneklerinde en ideal semtler

Ankara’da öğrencilerin tercih ettiği yerlerden biri de Gölbaşı. Kiralık daire seçenekleri açısından öğrencilere oldukça bonkör davranan Gölbaşı’nda fiyatlar da cazip seçenekler vadediyor. Gölbaşı kiralık daire fiyatları Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre 632 TL’den başlıyor. 100 metrekarelik evler için geçerli olan fiyatlar 1.054 TL’ye kadar uzanıyor. Çankaya ilçesi de Ankara’nın dikkat çeken semtlerinden biri. Genel olarak ulaşım bakımından gayet iyi bir konumda olan Çankaya, öğrencilerin de tercih ettiği bir ilçe. Kira ortalamasının genel olarak Ankara’nın üzerinde olduğu Çankaya’da oturmak isterseniz ortalama 1.040 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Çankaya kiralık daire fiyatları minimum 780 TL’den başlıyor maksimum 1.300 TL’ye kadar uzanıyor.

Bunun dışında şehir merkezine yakın yerlerde de uygun fiyata kiralık daire bulabilirsiniz. Keçiören, Sincan, Pursaklar da uygun fiyat seçenekleri ve zengin ulaşım ağları ile öğrencilerin sıkça tercih ettikleri ilçelerden.

Ankara’da ulaşım

Ankara’da ulaşım konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Hafif raylı sistem olan Ankaray ve metro, yer altından ulaşımı sağlarken şehrin hemen hemen her noktasına otobüs seferleri mevcut