Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sapanca Belediyesi arasında yapılan 'Fiziksel aktivitenin arttırılması' protokolü kapsamında ilçe sınırlarında eğitim gören okullarda başarılı, bisikleti, sosyal ve ekonomik durumu olmayan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine bisiklet dağıtımı yapıldı. Son dönemlerde obezite ile ilgili ciddi sıkıntıların yaşandığını ve bunu aşmak için Sağlık Bakanlığı’nın ciddi mücadeleler verdiği belirtilerek, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; “Sağlık Bakanlığı belediyelere belli bir kilometre yürüyüş ve bisiklet yolu yaptığı takdirde bisiklet veriyor. Belediyemizin yaptığı yollar karşılığında aldığı bisikletleri Sağlık Bakanlığı ile yaptığı protokol ile başarılı, bisikleti ve ekonomik durumu olmayan öğrencilerimize veriyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda yaptığı araştırma sonucu Belediyemize verilen isimler doğrultusunda dağıtımlarımız yapılmıştır” dedi.

Bisiklet dağıtımında okulları bizzat ziyaret eden Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı İsa Sezer ve Spor Müdürü Emre Kibar ise spor yönelik yapılan etkinliklerle obezite ile mücadele ettiklerini kaydetti. Sezer, “Belediye çalışmalarımızda, çocuklarımıza yönelik yapılan spor hizmetleri ile geleceğimize yatırım yapıyoruz. Dağıtılan bisikletler ile Sağlık Bakanlığı’nın mücadelesine katkı sağladığımız için mutluyuz” dedi.

Okul yetkileri tarafından teslim alınan bisikletlerin, öğrencileri sağlıklı yaşama teşvik ettiği gibi sosyal ve ekonomik durumları olmayan çocukların bu vesile ile bisiklete sahip olacakları için bu projeye katkı sağlayan Sağlık Bakanlığı’na, Sapanca Belediyesi’ne, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na ve Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.