Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, Kadın Hakları Merkezi Başkanı AV. Esra Turgut, Sakarya Barosu Adli Yardım ve CMK Koordinatörü Av. Alim Mert ve beraberinde merkez üyesi avukatlardan oluşan bir heyetle Sakarya’da otizmli çocuklara eğitim veren kamuya ait tek okul olarak faaliyet gösteren Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.
Okul Müdürü Ahmet Göktaş tarafından karşılanan Baro heyetine çalışmaları hakkında bilgi veren Göktaş. otizmli çocukların çok daha farklı ve alanında uzman öğretmenler tarafından eğitim alması gerektiğine dikkat çekti.

“Farkındalık yaratmalıyız”
Toplumda otizme karşı bir farkındalık uyandırmak istediklerini ifade eden Göktaş Baro heyetinin bu ziyaretinin,  duyarlılığın oluşması hususunda kamuoyunda bir hassasiyet yaratacağını belirterek kendilerine bu anlamlı ziyaret için teşekkür etti.
Okul Müdürü Ahmet Göktaş eşliğinde tek tek sınıfları gezen Baro heyeti burada öğretmenlerle görüşerek verilen eğitim hakkında bilgi aldılar. 

“Merkezimiz baromuzun ve şehrimizin yüz akıdır”   
Ziyaret sonrası konu hakkında düşüncelerini paylaşan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, çocuklar hakkında daima yüksek duyarlılık gösteren Çocuk Hakları Merkez Başkanı Av. Erdem Erdem Düzgün ve merkez üyelerine teşekkür ederek, “Çocuk Hakları Merkezimiz Baromuzun ve Şehrimizin yüz akı olmuştur. Çalışmalarından ötürü başta Av. Elif Erdem düzgün olmak üzere her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.


“Talepler artık yeterince karşılanamıyor”
Baro Başkanı Zafer Kazan, ilimizde otizmli çocuklara eğitim veren tek kurumun Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin kapasitesinin arttırılması hususunda kamuoyu bilincini oluşturmak adına çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.
Başkan Kazan, “Toplumumuzda çok da bilinmeyen bir rahatsızlık olan otizm için kamuoyu bilinci oluşturmalıyız. Çok farklı özel bir eğitim alması gereken bu çocuklarımız için ilimizde bulunan kamuya ait tek eğitim kurumu olan Özel Eğitim Uygulama Merkezinin, meslektaşlarımın yerinde yaptıkları incelemeler ve gözlemler ile artık yetersiz kalmaya başladığı tespit edilmiştir. Abalı Mahallemizde 250 dönümlük bir arazi içinde yer alan okulumuz yer ve konum itibariyle çok daha fazla otizmli çocuğumuza eğitim verebilecek kapasiteye sahipken çok daha kısıtlı imkânlarda 22 derslik ile 62 özel çocuğumuza eğitim vermeye çalışıyor.  40 kadar emektar öğretmenimizin çocuklarımızla bire bir ilgilendiği bu eğitim kurumunda taleplerin artık karşılanamaz noktaya geldiği açıkça görülmektedir” dedi.

“Otizm köyü”
Başkan Kazan, “Sadece bu özel çocukların değil onlarla birlikte ailelerinin de çağdaş toplum koşullarında yaşayabilmeleri için vakit kaybetmeden hep birlikte çalışmalara başlamalı ve onları sosyal hayata kazandırmalıyız. Biz Sakarya Barosu olarak toplumumuzu ilgilendiren diğer konularda olduğu gibi otizmli çocuklarımız için de görev üstlenmeye hazırız. Buradan tüm il idarecilerimize, yerel yönetimlerimize ve STK’lara sesleniyorum. Gelin bu 250 dönümlük alanda bu çocuklarımız için bir köy oluşturalım. Bu köyde hem onları hayata hazırlayalım hem de kardeş okul projeleri ile topluma kazandıralım” diye konuştu
Sakarya Üniversitesinde bu alanda eğitim alan öğlecilerimizin de bu proje kapsamında değerlendirilerek çok daha kapsamlı bir çalışma yürütülebileceğini ifade eden Başkan Kazan herkesi otizm konusunda duyarlı olmaya davet etti.