Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri anlamlı bir etkinliğe daha imza attılar. Minik öğrenciler sınır Suriye’nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda görev alan Mehmetçiğe kendi duygularının yer aldığı mektupları gönderdiler. Vatanı korumak adına zorlu şartlar altında mücadele eden askerler için duygularını kaleme alan minikler, yaptıkları hareketle görenlerden alkış aldılar. Minikler hazırladıkları dövizlerle de Mehmetçiğe sevgi ve dualarını gönderdiler.
 
“Askerimiz mutlu olsun”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Geçtiğimiz hafta Halep’e çeşitli hediyeler gönderen öğrencilerimiz, bugünde El-Bab’da görev yapan Türk askerinin moral ve motivasyonuna bir nebze olsun katkı sağlamak amacıyla duygularını mektuplara yazıp; resimler çizdiler. Bugün de onları burada hep birlikte kargoya verdik. Umarım askerlerimiz biraz olsun mutlu ve memnun olurlar” ifadelerini kullandı.
 
SGM öğrencilerinin askerlere gönderdiği mektuplardan bazıları şu şekilde;


 
“Kimse vatanımıza göz dikemez”
Burak Erben, “Sevgili Asker Ağabeylerimiz; Siz bizim için çok değerlisiniz. Bizim güvenliğimiz için yaz kış dinlenmeden çalışıyorsunuz. Biliyorsunuz ki El-Bab ve Halep’te Müslümanları kurtarmak için savaşıyorsunuz. Allah (c.c) sizi analarınızdan, babalarınızdan alıkoymasın. Umarım El-Bab ve Halep’te Çanakkale Destanı gibi bir destan yazıp geri dönersiniz. Siz varken bu bayrak düşmeyecek. Kimse atalarımızın yadigarına göz dikemez siz varken” ifadelerini kullandı.
 
“Sonuna kadar arkanızdayız”
Hayrunisa İsen ise; “Sevgili Mehmetçik; Önce mektubuma teşekkürle başlamak istiyorum. Size ne kadar teşekkür etsem, teşekkür etsek daha doğrusu, azdır. Siz bizim için çok değerlisiniz. Canlarınız pahasına oralardasınız. Müslüman kardeşlerimizi kurtarmak için. Sadece size değil sizi yetiştiren, gözünden sakınmasına rağmen vatan için, vatan sevdası için sizleri oralara göndermiş kocaman yürekli annelere de sonsuz teşekkürler. Orada şartlar nasıl yaşamadan bilinmez elbet ama biz sonuna kadar arkanızdayız. Kötü şartlara, kötü hava koşullarına rağmen vazgeçmediğiniz için her şey için teşekkürler” dedi.


 
“Size kalbimizi versek az”
Elif Kıvanç, “Sevgili Umutlarımız; Siz bizim için, tüm Türkiye için tek umutsunuz. İnanın her gece size dua ediyorum. Sağlığınızı, mutluluğunuzu diliyorum. Sizi tanımasam da tam destek. Sizler harikasınız. Silahların önüne, canınızı dişinize takıp atılıyorsunuz. Eşlerinizi, çocuklarınızı, akrabalarınızı bırakıp siper oluyorsunuz. Sizler bizim için (gelecek nesiller için) geleceğimizi kuruyor, Türkiye için ışık oluyorsunuz. Size nasıl teşekkür etsek az. Size dünyayı versek az. Size kalbimizi versek yine az. Teşekkürler” ifadelerine yer verdi. Mektuplarını okuyan öğrenciler daha sonra mektup ve fotoğraflardan oluşan kutuyu El- Bab’a göndermek üzere görevli memura teslim ettiler.