Hendek İlçesinde farklı yaş gruplarında engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Özel Eğitim Uygulama Merkezi II. Kademe ve Özel Eğitim İş Uygulama okulunda engelli çocukların anneleri, çocuklarının çıkış saatine kadar okulun atölyesinde meslek öğreniyorlar.


Okul Müdürü Orhan Karagözlü, “Okulumuzda şu anda 70 öğrenci ve 6 tane rehber personel ile 30 öğretmenimiz var. Sabah 09.00’dan saat 14.00’a kadar günlük yaşam becerilerini arttırmak, öğrencilerin sosyal iletişim becerini geliştirmek için mücadele ediyoruz. Ana sınıfından lise son sınıfa ve 23 yaşına kadar öğrencimiz bulunuyor. Öğrenciler kendi kademelerine göre eğitim alıyor. Ana sınıfı öğrencileri daha ziyade oyun ağırlıklı çalışıyor. Birinci sınıftan lise son sınıfa kadar öğrencilerimizin el becerileri gelişiyor. Diğer okullarda ne varsa bizim okulumuzda da hepsi mevcut. Burada ilaveten öğrencilerin el ve öz bakım becerilerini geliştirecek çalışmalar yapıyoruz. İlk amacımız, öğrencilerin bağımsız hareket edebilmelerini sağlamak” dedi.


 
Anneler meslek öğreniyor
Okul Müdürü Orhan Karagözlü ayrıca, okula 22 tane de annenin geldiğini söyledi. Karagözlü, “Çocukları derste olan anneler ise rölyef, el sanatları, polyester ve yağlı boya atölyesinde, cam ve mozaik cam kurslarımızda eğitim alıyor. Anneler burada başarının ve hazzın vermiş olduğu mutluluğu yaşıyor” diye konuştu. / Kadir KARAKAŞ