Adapazarı Belediyesi, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Asitane Vakfı işbirliği ile oluşturulacak Adapazarı Çocuk Korosu istişare ve tanıtım toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya; Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MEB Temel Eğitim Daire Başkanı Fatih Başak, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Koray Keskin ve koroya katkı verecek okul müdürleri ile müzik öğretmenleri katıldı.

'Ülkemiz yıllardır göç alıyor'

Programın açılış konuşmasını yapan Asitane Vakfı Başkanı Hasibe Turan; 'gelin bir olalım' sloganı ile çıktıkları yolda birçok şehirde ve ilçede proje kapsamında her milletten oluşan koro grupları kurduklarını belirterek, “Sakarya’da okullarımız ve müzik öğretmenlerimiz belirlendi. Her milletten oluşan 150 kişilik bir koro kuruyoruz. Yaşadığımız bölge çok stratejik bölge. Bu açıdan dünyaya kardeşlik ve barış mesajı vermek istiyoruz. Asla savaş istemiyoruz. Kadın olarak, anneler olarak bu sürece katkı sağlamak istiyoruz. Ülkemiz yıllardır göç alan bir ülke. Arnavut, Muhacır, Çerkes, Gürcü olmak üzere birçok ülkeden insan zamanla ülkemize yerleşmiştir. Kardeşlik içinde bu günlere geldik. Şimdi ülkemiz en son göçü Suriye’den almaktadır. Daha önceki göçlere nasıl kucak açtıysak, savaştan kaçıp ülkemize sığınmacı olarak gelen Suriyeli kardeşlerimize böyle davranıp kardeşçe yaşamayı öğrenmeliyiz. Tüm illerde bu kardeşlik korosu çalışmamız devam edecek”dedi.

Turan ayrıca, programa katılan başta Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere tüm Sakarya protokolüne ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Oluşturulacak Sakarya Korosu’nda Çerkes, Arnavutça, Gürcüce, Arapça, Abazaça, Boşnakça gibi her kültürden oluşan şarkılar seslendirilecek.