Arifiye ilçesinde 25 yaşındaki Adem Bora, 16 yaşında kemik iltihabına yakalandı. 10 senedir birçok kez hastalığı nedeniyle ayağının topuk kısmından ameliyat olan Bora’nın ayağı iyileşmedi. Engelli raporu alabilmek için doktor heyetinin önüne çıkan Bora’ya heyet yüzde 9 engelli raporu verdi. Adem Bora, tek dileğinin ayağının kesilmemesi ve eski sağlığına kavuşmak olduğunu söyledi. Hastalıktan sonra hayatının iyice karardığını dile getiren Bora, "Ayağımdaki sorunlar yaklaşık 10 seneden beri var. Sürekli çilesini çekiyorum, ameliyat olmak zorundayım. Ameliyata ise yarım ameliyat deniyor, ben bunu her zaman olursam çalışamayacağım. Ameliyatı oluyorum geliyorum, tekrardan benim ameliyat olmam gerekiyor. Bir ay önce Isparta'da ameliyat oldum, orada oldum geldim buraya şimdi tekrardan ameliyat olmam gerektiğini söylüyorlar. Akıntı oluyor, mecburen olmak zorunda kalıyorum. Kemikte iltihap var, tekrardan olmak zorunda kalıyorum. Ben bunu olduktan sonra yine tekrardan olmak zorundayım. Zaten 10 kere oldum aynı ameliyatı, hiçbir şekilde iyileşme yok. 495 kere kalçamdan iğne oldum. Hayatım karardı yani, işe gidemiyorum, çalışamıyorum. Nakit olmayınca tedavi de olamıyorum. Allah razı olsun ailem arkamda oldular ama ne kadar daha böyle devam edecek. Benim tek istediğim tedavimi olabilip iyileşmek. Ondan sonrasında zaten ben çalışırım, Allah nasip ederse bir şekilde kendimi çevirebilirim. Şuanda çalıştığım bir yer var zaten de, gidemiyorum. Çünkü raporluyum, çalışacak durumda değilim. Her yerimden akıntı geliyor, parmağımın altından geliyor, yan taraftan geliyor" dedi.


"Sol ayağım ameliyatta kesile kesile kalmadı”
Ayağının işlevini kaybetmeye başladığını belirten Bora, "100 kerede ameliyat olsam iyileşemeyeceksem ameliyat olmamın ne anlamı var. Artık ameliyat ola ola da ayakta kalmadı. Sağ ayağım ile sol ayağım aynı idi. Sol ayağım ameliyatta kesile kesile, sara sara kalmadı resmen. Ayak işlevini kaybetti, odun gibi atıyor, odun gibi çekiyorum sadece. Topuğumda zaten benim bu kemik iltihabı (osteomiyelit), üstüne basınca tabii ki ağrıyor. 10 defada kestiler orayı, içinde şimdi de alçı var. Antibiyotikli alçı koydular ama ne kadar daha böyle devam edecek. Osteomiyelit kadar lanet bir hastalık ben görmedim, sürekli ayağımda akıntı oluyor. Onun haricinde benim eklemimde sıkıntı var, bir ayağım diğer ayağımdan ufak. Sağlıklı olan ayağımda da kas yok, öbür ayağım da ince, ayakta durmakta zorluk çekiyorken engelli sınıfına giremedim. İleride ben evleneceğim, yuva sahibi olacağım. Bu şekilde ne kadar daha devam edebilirim ki? Engelli raporu alabilmek için hastaneye başvurdum. Sonunda heyete girdim, ortopedi doktoru sadece osteomiyeliti göz önünde bulundurmuş; benim bir ayağım diğer ayağımdan ince olduğunu söyledim, eklemimde sıkıntı olduğunu söyledim, permeperişan haldeyim. Benden daha üst hastalar da var hepsine tamam ama benim gibi hasta olanlar engelli raporu alıpta kendilerine hiç olmazsa bakabiliyorlar, çalışarak ekmek paralarını kazanabiliyorlar. Ben bu şekilde ne iş yapabilirim ki? Heyet yüzde 9 rapor verdi, engelli sayılmadım yani. Yüzde 9'da hiçbir işime yaramadı benim" diye konuştu.


"Bu ayağı bana bağışlasınlar"
Bora, "Benim çalışmam lazım, evime ekmek parası getirmem lazım, evlenmem lazım yani kısacası benim paraya ihtiyacım var. Benim bunu yapabilmem için de bu hastalığın tekrarlanmaması lazım. Hastalık tekrarlıyor, Allah yazmamış etsin benim ayağımı topuğun üstünden kestirmem lazım. Şuanda işe yaramıyormuş gibi gözüküyor ama bu ayak benim çok işimi görüyor. Dışarı çıkıyor, eşime dostuma gidiyorum, hastaneme gidiyorum. Bu ayak benim işime yarıyor, ben şimdi bunu nasıl kestireyim. Bana doktorlar diyor ki; ayağını kesmemiz lazım, yarın sabaha sana gün versinler ayağını keselim. Ben o gece sabaha kadar yatamadım üzüntüden. Bir illaki çaresi vardır bunun. Bir çaresi varsa benim tedavim olsun yani iyileşeyim, niye ayağımı kestireyim. Bu ayağı bana bağışlasınlar, bu ayak bende kalsın. Ben zaten para yardımı istemiyorum, benim sadece istediğim Allah nasip ederse bu ayak benim olsun, ayağımı kestirmeyeyim. Sağlık Bakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, sesimi duyan herkesten tek bir şey istiyorum, ayağımın kesilmemesini istiyorum. Ben sürekli ameliyat olmayayım, ben 10 kere ameliyat oldum bir 10 kere daha olsan iyileşmez diyorlar. Ameliyat olmak istemiyorum, tedavisi varsa ben tedavimi olmak istiyorum. Benim istediğim bu, sadece tedavimi olup sağlığıma kavuşmak istiyorum. Ayağımı iyice kaybetmek üzereyim" şeklinde konuştu.