İki aylık edebiyat, sanat, fikriyat dergisi 'Yarın', Temmuz-Ağustos sayısının kapak dosyası olarak hikâyeci Mustafa Kutlu'yu seçti.

Selçuk Küpçük 'Kişisel öykümdeki Mustafa Kutlu hikâyesi', Fatih Yalçın "Mustafa Kutlu bizdendir biz ondanız", Lütfü Şehsuvaroğlu, "Arka kapak yazılarının kurşun kalemi Mustafa Kutlu", Memduh Atalay "Kutlu'nun taşra yazarlarına dair soyutlaması: Tahir Sami Bey", Mustafa Uçurum, "Mustafa Kutlu'dan çiçekli şarkılar geçidi", Mehmet Bilal Yamak "İşte bu bizim hikâyemiz", Lokman Yılmaz "Mustafa Kutlu var ise eğer, zenginlik içimizde…", Meryem Betül Budak da "Mustafa Kutlu'nun vatan anlayışı ve Kudüs" yazılarıyla ünlü hikayeciyi anlattılar. Derginin sonunda 'fotoğraflarda ve fotoğraflarla Mustafa Kutlu' yer aldı.

Dergiden yapılan açıklamada, "Bu sayımızda, gönülde sızı, kelimelerde ahenk olarak bildiğimiz, öykülerine türkü misali bağlandığımız usta hikâyeci Mustafa Kutlu'yu ağırladık" denildi. Dergide Hatice Büşra Özdemir 'Karşılaşma' adlı deneme yazısıyla yer alırken, Ferruh Özdemir de, 'P Harfinin Türklerle İmtihanı'ndan bahsetti. Tuğrul Salman, inceleme yazısında "Milli Mücadele'de ittihatçı bir örgüt Karakol"u anlatırken, Aydın Hız ile yeni çıkan yapıtı 'Hayal Denizi' üzerine bir röportaj yapıldı. Dergi, bu sayının vefa kürsüsü sahibi olarak rahmetli Durmuş Hocaoğlu'nu seçti.

***
Türklüğe hizmet eden dergi: Yesevi
Aylık sevgi dergisi Yesevi, Suat Akgül'ün yazdığı 'İngiliz uçak gemisini batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul'u Temmuz sayısında kapak dosyası olarak seçti.

Derginin sahibi Erdoğan Aslıyüce, Trablusgarb'dan Lozan'a 11 yıl devam eden Türk'ün ateşle imtihanından bahsederken, müzisyen Süheyl Başaran'ın, Yeniköy'de musiki etkinliklerini anlatan yazısı ilgi çekti. Levent Ağaoğlu, Çağdaş bilimler ışığında ilk Türk düşünürü Bilge Tonyukuk'u (646-724) anlatırken, Prof. İsmail Yakıt'ın beş sayıdır süren "Babanzade Ahmet Naim'in Türkçülere karşı yazdığı İslam'da Da'va-yı Kavmiyet" adlı kitabına eleştirel bir yaklaşım adlı dizi yazısı bu ay sona erdi. Bu çalışmanın yapıt haline getirilmesi bekleniyor.

Dört sayıdır süren Gün Gün Zeytin Dalı Afrin Operasyonu adlı yazı dizi bu kez Mayıs ayı ile devam etti. Kıronolojik olan bu çalışmam Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarıyla sürecek.

Dilbilimci Dr. Yusuf Gedikli'nin de, "Türkçe'de ki yabancı ekler ve -î nispet eki" adlı yeni çalışması ikinci bölümle sürdü. Gedikli, aynı zamanda Balkan, Kafkas ve diğer yabancı dillerde pekçok Türkçe ekle yapılan kelimelerin bulunduğunu da yazdı.