Yazar Üstün İnanç’ın kaleme aldığı Yalnız Değilsiniz romanı, bu kez Mihrabad yayınları tarafından yayınlandı. Yapıt, Türkiye’nin gündemini uzun bir dönem meşgul eden başörtüsü sorununu etraflı bir şekilde dile getiriyor. İnanç, konuyu romanında olağanüstü bir şekilde anlatıyor.  Yalnız Değilsiniz romanı, “Temel bir inanç meselesi ekseninde aslında son yarım yüzyılımızın çağdaşlaşma hikâyesini, arayışlarını, çelişkilerini ve fikri mücadeleleri” ele alıyor. 

Üstün İnanç, romanı hakkında şöyle diyor: “Bu eserin başarısı bana ait değil, Türk toplumuna aittir.”   

Fatih’in Fatih olmasındaki sır
Mihrabad yayınlarından çıkan “Nasıl Fatih Oldu?” adlı yapıt, büyük Türk sultanı Fatih’in Fatih olmasındaki sırrı anlatıyor. Zafer Bilgi, kaleme aldığı eserinde “Bu sırrın Fatih’in çocukluğunda aldığı eğitimde gizli olduğunu” belirtiyor.

Zafer Bilgi, büyük Türk hakanı hakkında şöyle diyor: “O, bir imparator portresine, dehasına doğuştan sahipti. Şehzade Mehmed’i Fatih yapan yetişme tarzıydı. Ailesi, hocaları ve sosyal çevresi yetişme tarzının en önemli dayanaklarıdır.” 

Osman Gazi
1970’li yılların unutulmaz romancısı Cavit Ersen’in yapıtları tekrar okuyucuyla buluşuyor. Ersen’in Osmanlı cihan devletinin nasıl kurulduğunu anlatan Osman Gazi, Mihrabad yayınlarından çıktı. Ülkücü yazar Cavit Ersen, akıcı bir üslup ile bir beylikten nasıl bir cihan imparatorluğunun yükseldiğini ve nasıl bir medeniyetin doğduğunu anlatıyor.

Orhan Gazi
Cavit Ersen’in kaleme aldığı Orhan Gazi adlı romanı yine Mihrabad yayınlarından çıktı. Cavit Ersen, romanında Orhan Gazi ve arkadaşlarının Bursa’yı fethedip başkent yapmasını, beyliğin sınırlarını genişletmesini, Bizans tekfurlarına karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Romanda, Orhan Gazinin yol arkadaşlarının da kutsal bir ülkü uğrunda verdikleri mücadele okuyucuyu o günlere götürüyor. 

Şeyh Edebali’nin aile şeceresi
Hayrullah Adnan Şişlioğlu, Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazinin kaynatası Şeyh Edebali (1206-1326)’nin aile şeceresini araştırdı.

 Dün Gibi adlı yapıt üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde “Soyut rivayetlerle örtüşen ilk bilgiler, Bilgilerin belgelerle teyidi, Edebali’nin Kayseri’de ortaya çıkmış olan irsi bağ ve bağlantıları yer alıyor. İkinci bölümde, Şişlizadelerin Hisarcık vakıf suyu ile ilgileri anlatılıyor. Üçüncü bölümdeyse Edebali ile Celalettin Rumi arasında bir anlaşmazlık var mıydı? Sorusuna yanıt aranıyor. Kitabın sonunda ise Ekler bulunuyor.
Edebali’nin Kayseri’deki izlerini takip eden Şişlioğlu’nun kitabı Laçin yayınlarından çıktı. 

Aydınların Gözüyle S. Ahmet Arvasi
Şimdi de kendi kitabımızdan bahsedelim.  Aydınların Gözüyle S. Ahmet Arvasi kitabında Kemal Çapraz, Rasim Ekşi, Timuçin Mert, Nazif Okumuş, Ümit Özdağ, Alparslan Türkeş gibi çok sayıda fikir adamı ve siyasetçinin Ahmet Arvasi hakkında görüşleri ve hatıraları yer alıyor.