Geçtiğimiz Perşembe günü Arifiye ilçesinde Yüksek Hızlı Tren için yeni gar binasının yapımı sırasında yaşanan korkunç olay yürekleri ağızlara getirdi.Beton dökülmesi sırasında iskelenin çöktüğü inşaatta 5 işçi, metrelerce yüksekten yere çakılarak yaraland

Geçtiğimiz Perşembe günü Arifiye ilçesinde Yüksek Hızlı Tren için yeni gar binasının yapımı sırasında yaşanan korkunç olay yürekleri ağızlara getirdi.

Beton dökülmesi sırasında iskelenin çöktüğü inşaatta 5 işçi, metrelerce yüksekten yere çakılarak yaralandı. Olayda en büyük teselli ise can kaybı yaşanmaması oldu.

Ancak yaşanan olay o kadar korkunçtu ki, akıllara bir anda kazanın neden yaşandığı sorusunu getirdi.

Savcılığın inceleme başlattığı olayda, iskele mi sağlıksız kurulmuştu, yoksa beton dökülmesi sırasında mı bir hata yapılmıştı?

Bu çok önemli iki sorunun yanıtı, incelemelerin tamamlanmasının ardından kesinlik kazanacak.

Fakat olaya sıcağı sıcağına tanık olan bazı vatandaşlar, inşaat aşamasını da bildiklerini söyleyerek, bazı acı açıklamalarda bulundular.

İskelenin sağlam kurulmadığını, orada bir kaza yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdiler. İşçilerin de iş güvenliği konusunda gerekli tedbirleri almadan inşaat sahasına girdiklerini söylediler.

Eğer böyleyse, sorun müteahhit firmadan kaynaklanıyor olabilir. Kesin sonuç açıklanmadan hiç kimseyi zan altında bırakmak, suçlamak ya da yargılamak gibi bir niyetimiz yok.

Ama yaşanan kaza, iş ve işçi güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Yaşanan iş kazalarının ardı arkasının kesilmediği ülkemizde ve ilimizde, işverenin alması gereken tedbirleri tam ve ciddi olarak uygulamaması, maalesef geri dönülemez büyük acılar yaşanmasına neden oluyor.

Daha çok yakın zamanda yaşanan büyük maden faciasında 301 canın gittiğini düşünürsek, gerekli tedbirleri almamanın nelere mal olduğunu hep birlikte yaşadık.

Arifiye’de yaşanan olay, her ne kadar can kaybı olmasa da, geçiştirilecek basit bir iş kazası değildir.

Oradaki tek şans, yıkılan iskelenin üzerinde bulunan işçi sayısının azlığıdır. Aksi bir durum olsaydı, sonuç çok daha vahim olabilirdi.

Bu nedenle, ilgililerin bu konuda çok hassas davranıp, sorumluları mutlaka ortaya çıkarıp, gereken cezanın verilmesi gerekmektedir.