Geçen gün “medyadetay.com’un” whatsapp hattına Serdivan’da yaşayanlar tarafından bir fotoğraf ve bilgi gönderildi.

Biz de dün bu fotoğrafları ve bilgileri derleyip toparlayıp haber yaptık ve “medyadetay.com’da” yayınladık.

Bundan sonra da vatandaşlardan gelen her türlü şikâyeti “medyadetay.com” olarak yayınlamaya devam edeceğiz…

Gelen fotoğraf ve yayınladığımız haberden de anlaşılacağı üzere vatandaş Serdivan Belediyesi’nden oldukça mustarip.

Nitekim bir yandan Serdivan Belediyesi tarafından ilçeye asılan “Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinizi ödemeyi unutmayınız” yazılı pankartın fotoğrafını çekmişler.

Diğer yandan da çektikleri bu fotoğrafın yanına Serdivan’daki harpten çıkmış “bozuk” ve kazılıp bırakılmış yolların fotoğraflarını iliştirmişler…

Doğrusu vatandaşların Serdivan Belediyesi’ne fotoğraflarla bu kadar anlamlı bir “mesaj” vermesi çok dikkatimizi çekti.

Gerçi bu fotoğrafların altına şikâyetlerini dile getiren birkaç satır yazı eklemeyi de unutmamışlar da aslında buna hiç gerek bile yoktu.

Zira bu fotoğraflara baktığınızda vatandaşın Serdivan Belediyesi’ne ne “ima” etmek istediğini anlamamak için ancak Serdivan Belediyesi’nin bir yetkilisi olmak gerek…!

Öyle ya; siz Serdivan Belediyesi olarak “Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinizi ödemeyi unutmayınız” diye hatırlatma yaparsanız vatandaş da bunun altında kalmaz.

İnsanlar çıkar Serdivan’daki harpten çıkmış “bozuk” yolları ve bilmem kaç ay önce kazılıp öyle bırakılan yolların fotoğraflarını önüne koyar!

Bunun anlamı da; “siz bize ‘Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinizi ödemeyi unutmayınız’ diye hatırlatırsanız, biz de size görevinizi hatırlatırız” demektir…!

Elbette belediyelere “Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerini” ödemek vatandaşlık görevidir! Bunda şüphe yok!

Ancak belediyelerin görevi de; toplanan bu “vergilerle” ilçedeki vatandaşlara her türlü hizmeti götürmektir!

Şayet siz Serdivan Belediyesi olarak vatandaşa hizmet götürmekte “aciz” kalırsanız işte böyle cevabını da alırsınız…

Vatandaş haklı! Serdivan Belediyesi olarak milletten “Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi” veya diğer vergileri toplamayı biliyorsunuz!

Öyleyse toplanan bu “vergilerin” karşılığını da vatandaşa hizmet olarak vermek zorundasınız! Bunun başka bir izahı da yoktur.

Ancak siz başka işlere dalıp, hizmeti unutursanız, önce “vatandaştan fotoğraflarla Serdivan Belediyesi’ne tepki” gelir, sonrada bu tepki büyüyüp, “sandıkta” sonuçlanır…!