Geçen hafta İzmit’te bir halk otobüsü sürücüsü ile vatandaş arasında hiç de hoş olmayan bir diyalog yaşandı.

Bütün “medyada” da yer alan bu hadisede halk otobüsü sürücüsü durakta bekleyen vatandaşları almayarak yoluna devam etti.

Daha sonra otobüsteki yolcuların uyarısı üzerine durmak zorunda kalan halk otobüsüne koşarak binmek zorunda kalan vatandaşlar sürücüye tepki gösterdi…

Olayın bundan sonrası ise hayli ilginç! “Hem suçlu hem de güçlü” durumuna giren şoför ile vatandaşlar arasında “hakarete” varan bir diyalog yaşandı.

Bu duruma sinirlenen yolcu bir bayan halk otobüsü sürücüsünün “hakaretlerine” dayanamayıp karşılık verdi.

Aldığı karşılık üzerine daha da “küstahlaşan” halk otobüsü şoförü “bu benim özel arabam, araçtan iner misiniz” deyip iki yolcunun üzerine yürüdü…

Neyse ki yaşanan olaylar halk otobüsünde bulunan “güvenlik kamerasının” çektiği görüntü sayesinde “medyaya” intikal etti.

Haberin “medyada” yayınlanması üzerine de yetkililer harekete geçip özel halk otobüsü sürücüsüne gereken ceza verildi.

Özel halk otobüsü sürücüsüne “kötü davranış” nedeniyle “30 gün çalışmama ve 3 gün de aracın trafikten men” cezası verildi…

Peki, aynı durum veya benzeri bir olay Sakarya’daki özel ve belediye otobüslerinde yaşanmış olsaydı n’olurdu?

Hemen cevabını verelim! Yaşanan bu olay “medyaya” falan intikal etmez ve “inkâr” mekanizması devreye girip olay “örtbas” edilirdi!

Neden derseniz; Sakarya’daki özel ve belediye otobüslerindeki “güvenlik kameraları” çalışmıyor da ondan…!

Evet, öyle biri ikisi falan değil! Sakarya’daki özel ve belediye otobüslerindeki “güvenlik kameraları” tam “beş aydır” çalışmıyor!

Çalışmama nedeni de “teknik bir arızadan” falan kaynaklanmıyor. Problem “güvenlik kameraları” ile ilgili “ihalenin” iptal edilmesinden kaynaklanıyor.

Ne hikmetse iptal edilen “ihale” tam “beş aydır” yeniden yapılamayınca özel ve belediye otobüslerinde bulunan “güvenlik kameraları” da öyle “süs” olarak duruyor…!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yapılan “ihaleyi” neden iptal etti ve yeni ihale neden “beş aydır” yapılamıyor orası tam bir muamma!

Ancak özel ve belediye otobüslerindeki “güvenlik kameraları” ile ilgili “ihalenin” biran önce yapılması gerektiği de ortada.

Dolayısıyla, “güvenlik kameralarını” en kısa zamanda devreye sokup daha fazla “vatandaşla şoförleri karşı karşıya getirmeyin!” Yarın sorumlu siz olursunuz!…