Bu ülkeden ne “jet Fadıllar” ne “Banker Kastelliler” ne “Titan Saadet Zinciri” gibi dolandırıcılar geldi geçti de bir türlü akıllanmadık.

Böyle giderse akıllanacağımızı da sanmıyoruz. Anlaşılan “dolandırılmak” insanların “genlerine” işlemiş.

İllaki elindekini, avucundakini, yılların birikimini birilerine kaptıracak. Ondan sonra da “ah vah” edip bağırıp duracak…

Hadi buyurun, şimdi de “Çiftlik Bank” mağdurları türedi. Sözde yüksek gelir vaadiyle kurulan “Çiftlik Bank” iflas etti.

Sonuçta parasını, pulunu, bütün mal varlığını bu “Çiftlik Bank” denen sanal âleme yatıranlar da “eli kuru, bir tarafı yaş” ortada kaldı.

Haliyle olan da “kolay para” kazanma hayaliyle evini, arabasını satıp “Çiftlik Banka” yatıranlara oldu ama onlar da biraz kaşındı…

Türkiye genelinde 500 bine yakın üyesi olduğu söylenen “Çiftlik Bank” üyeleri, her halde internette çok fazla “Farm Ville” oynadı.

Hani şu sanal ortamda inek alıp yetiştirilen, meyve sebze ekip karşılığında bol keseden “puanlar” alıp bir anda zengin olunan “Farm Ville” oyunu var ya işte o.

Zaten “Çiftlik Bank’ın” işleyişine baktığınızda da konunun internetteki “Farm Ville” oyunundan pek farkı yok…

“Çiftlik Bank’ta” da tıpkı “Farm Ville” oyununda olduğu gibi inek, keçi, tavuk alıyor ve bunları beslemek için yem elde edip yemleri deponuzda saklıyorsunuz.

Sonra da yatırdığınızın en az “2 katını” bir yılda kazanıyorsunuz. Bu arada sizden gelen paralarla bu şirket güya gerçek yatırım yapıyor.

Üstelik biriken paralarınız ile bu firmanın çeşitli bayilerinden, sözde kendi çiftliklerinizden gelen peynir, sucuk gibi ürünleri satın alabiliyorsunuz…

İnsanın aklı almıyor! Böyle bir sisteme inanıp insan bütün varını yoğunu her şeyini, birikimini böyle bir düzene nasıl yatırır?

Tabi “kolay para” kazanalım derken işte böyle “kolayca” paranızı birilerine kaptırır ondan sonra siz de “avucunuzu yalarsınız.”

İyisi mi o da tükenmeden “Çiftlik Bank’ta” varsa size ait çeşmeden bir bardak su doldurup “afiyetle” için. Aman soğuk olmasın dikkat edin…!

Sakarya’dan da şu “Çiftlik Bank’a” oldukça yüklü miktarda para kaptıranlar olduğu söyleniyor. Bazı isimler ortada dolaşsa da ne kadar doğru bilemiyoruz.

Zaten önemli olan da kim veya kimlerin “Çiftlik Bank’a” para kaptırdığı değil. Onca acı tecrübeye rağmen hala daha bu tür organizasyonların oyununa gelenlerin çıkması.

Yahu adamlar “Üçün Biri Bank” diye bir sistem kursa yine birileri çıkıp “bir koyup üç veriyorlar” diye gidip adamların kucağına oturmaya dünden razı olur…!