Dün başlayan sağanak yağmur Adapazarı’nda yine bildik manzaraların yaşanmasına sebep oldu.
Toprağa alt yapı diye gömdüğümüz milyonlarca liralık “yağmur suyu drenaj sistemi” yine sağlıklı çalışmadı.
Haliyle ortaya da bazı yerlerde “göletleri” andıran görüntüler çıktı, belli yerlerde ise oluşan “su birikintileri” hayatı “felç” etti…
Her şeyden önce yağmur sonrası ortaya çıkan manzara karşısında cadde ve sokaklarda yürümek adeta imkânsız bir hale geldi.
Yağan sağanak yağmurun başaramadığını, yol kenarlarında oluşan “su birikintileri” başardı ve insanlar “sucuk gibi” oldu.
Adım başı biriken su birikintileri yüzünden tabiri caiz ise “iç çamaşırına” kadar ıslanmayan kimse kalmadı…
Peki ya kaldırımlar? Hepsi birer “bubi tuzağı” gibi! Kim sorarsa bütün kaldırımlar elden geçirilip sil baştan yapıldı.
Gelin görün ki, bu işi üstlenen yüklenici firma kaldırım taşlarını sanki “tükürükle” falan yapıştırmış. Neredeyse yerinden oynamayan kaldırım taşı yok gibi.
Hal böyle olunca yağan yağmur sonucu kaldırım taşlarının altına biriken su da üzerine bastığınızda “bubi tuzağı” vazifesi görüp üstünüzü başınızı batırıyor…
Bu arada yağmurlu havalarda kendilerine hayli iş düşen taksici esnafının da yol kenarında oluşan “göletlerden” insanların üzerine sıçrattığı su günün “bonusu” oldu.
Hani biraz dikkatli olsunlar diyeceğim ama onlar da haklı! Yağmur sularının oluşturduğu hangi “göletten” kaçacaklar?
Biraz süratli bu “göletlere” girdiler mi ve yakınlarda da siz varsanız artık “boy abdestinizi” aldınız demektir…
Bu arada alt kattaki evleri ve iş yerlerini basan suyu temizlemeye giden SASKİ’ye ait “vidanjörlerin” çabalarını da unutmamak lazım.
Gün boyu gelen şikâyetlere ulaşabilmek için daraltılmış yollardaki “parklar” ve tretuvar kenarlarındaki “mantarlara” karşı ciddi bir mücadele verdiler.
Hatta bazı sokaklara sırf bu yüzden giremeyip uzattıkları “hortumlarla” oluşan “göletleri” boşaltmaya çalıştılar ama nafile. Bu defa da “hortumları” kısa geldi…
Yahu sürekli göğsünüzü gere gere dile getirdiğiniz bilmem ne kadar milyon TL’lik şu “yağmur suyu drenaj sistemini” nereye döşediniz anlamadık gitti.
Her yağış sonrası sizin “yağmur suyu drenaj sisteminiz” ile yenilediğiniz cadde ve sokaklar insanları canından bezdiriyorsa, böyle bir hizmet anlayışına ne denebilir ki?
Biraz “argo” kaçacak ama olsa olsa buna; “tırişkadan nağmeler” denir. Böyle giderse biz bu “nağmeleri” daha çok dinleriz…!