Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nde 5'inci Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve 5'inci Komponent Tasarım Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.
Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulunarak, otomobilde kullanılacak bazı teknolojiler ve teknik özellikler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Bakan Işık, "Öncelikle, TÜBİTAK'ta geliştirdiğimiz batarya teknolojilerini Türk otomobilinde kullanacağız. Bu araç 2 TL'lik şarj maliyetiyle büyükşehir trafiğinde 100 kilometre yol yapabilecek. Şehirlerarası yolculuklarda ise arabadaki küçük jeneratör devreye girerek bataryayı şarj edecek. Burada da 20 litrelik yakıtla bin kilometre mesafenin kat edilmesini öngörüyoruz. Aracımızın en belirgin vasıflarından birisi de otonom araç sistemleriyle donatılması olacak. Savunma sanayiinde hava araçlarında kullandığımız ‘Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi’ni Türk otomobiline de uyarlamayı hedefliyoruz. Bu sistem, aracın kontrolü, güvenliği ve yakıt tüketimiyle ilgili önemli avantajlar sağlayacak” dedi.

Yerli otomobil Sakarya’da üretilecek
Hatırlanacağı üzere, Hükümet yerli otomobilin üretim yeri için Karasu’da karar kıldı. Karasu İhsaniye Mahallesinde otomobil üretim ihtisas alanı ilan edilen arsada inşa edilecek fabrika, yerli otomobilin de üretim merkezi olacak.
Yerli otomobil üretiminin başında olacak ismin ise Toyota Türkiye’nin eski CEO’su Orhan Özer olduğu açıklanmıştı.
Yerli otomobil fabrikasının kurulum aşamasında 5 bin kişinin istihdam edilmesi de planlanıyor.

Seri üretim 2 yıla başlıyor
Karasu’nun İhsaniye Mahallesi’nde yer alacak fabrikada 2016 yılı sonuna kadar 30- 40 araç üretilmesi planlanıyor. Yerli otomobil üretim çalışmalarına zamanla hız verecek olan bölgede, 2018’de seri üretim başlayacak.