Mart 2015 döneminde TÜBİTAK’a sunulmak üzere önceden hazırlanan ve projenin son haline ulaşması için ek bir desteğe ihtiyaç duyan akademisyenler için verilecek Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi, 26 Ocak’ta başlayacak. Proje hazırlama konularında destek almak isteyen akademisyenlerden yoğun ilgi gören programın ön kayıt işlemleri tamamlandı. Yaklaşık 2 aylık bir sürede yapılacak olan eğitim kapsamında 26-31 Ocak tarihleri arasında temel eğitim çalışması gerçekleştirilecek. Proje okuma ve değerlendirme çalışmaları 1 -15 Şubat tarihleri arasında, projelerinin değerlendirilme aşaması ise 15-28 Şubat tarihleri arasında kurulacak panel ile tamamlanacak. 28 Şubat-6 Mart tarihleri arasında ise son revizyonlar ve internet üzerinden başvurular gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK 1001 ve 1002 (veya 3501) başlıkları altında olmak üzere toplam 2 fasılda gerçekleştirilecek olan proje eğitim ve yazım çalışmalarında, oluşturulacak her bir proje grubu 10’ar kişi ile sınırlı olacak. Çok sayıda başvuru olması durumunda ise komisyon tarafından projeler arasından ön değerlendirme yapılarak bir seçim gerçekleştirilecek.

Daha önce revizyon amacıyla reddedilen projelerin de yeniden ele alınacağı eğitimde projelerin, en azından bitmeye yakın son hali verilmek üzere olan çalışmanın proje taslağına sahip olması isteniyor.