Sakarya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli kanser birim personelleri ve aile hekimlerince desteklenen Kanser Çağrı Merkezi Projesinin daha aktif ve sistemli yürütülmesi amacıyla bir yazılım tasarlandı. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Biriminde görevli Ebe Meral Gültekin tarafından oluşturulan yazılım Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylanıp geliştirilerek 'Kanser Randevu Sistemi' (KRS) olarak kurulumu tamamlandı.

Sistemin ilk olarak Sakarya ve Bursa illerinde hizmete başlatılması planlanıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü; “Yazılım sayesinde aile hekimleri hedef nüfuslarındaki hastaları ilçelerde hizmet veren kanser çağrı merkezlerine dijital olarak aktarabilecek ve çağrı merkezlerindeki görevliler tarafından hastaların Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezlerine (KETEM) randevuları oluşturabilecektir. Aynı zamanda söz konusu projeyle ilimizde daha çok insana ulaşılarak erken teşhislerle kanserden korunma ve yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanacaktır. Adapazarı, Serdivan ve Hendek İlçelerimizde hizmet veren KETEM’lerve 16 ilçemizde büyük bir özveri ile yürütülen kanser taramaları Aile Hekimlerimizin desteği ile anlam kazanacaktır” ifadelerinde diye konuştu.

Öğütlü, İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Biriminde görevli personelleri başarılarından dolayı kutlayarak teşekkür belgesi verdi.