Toyota’nın en çok satılan modeli olan Corolla’nın banttan indirilmesi törenine katılan Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yaptığı, "Toyota’ya bir kez daha teklifte bulunuyorum, Toyota’nın çok değişik modelleri var ve bir de ’Toyota Sakarya’ modeli olmalı” teklifine, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’dan destek geldi.

Sakarya’nın otomotiv şehri olması yolunda yaklaşık iki yıldır yoğun bir çaba gösteren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Bakan Ergün’ün teklifinin hayata geçirilmesi halinde Sakarya’nın kazanımlarının büyük olacağını ifade etti.

Kösemusul, Bakan Ergün’e Sakarya’nın otomotiv kenti olması yolunda bu türlü bir destek vermesinden dolayı duydukları memnuniyeti de dile getirerek teşekkür etti.

Kösemusul, “İlimizin otomotiv alanında markalaşması ve otomotiv kenti olmasına yönelik “Otomotiv Üssü Sakarya” hedefimiz doğrultusunda gayretlerimiz aralıksız devam ederken, Bilim ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün’ün Toyota’nın araç modellerinden birine Sakarya adının verilerek bu şekilde üretilmesi konusunda öneride bulunması bizleri oldukça heyecanlandırmış ve gururlandırmıştır. Bakanımızın bu hedeflerimiz ve yol haritamız ile son derece uyumlu olan Toyota Sakarya modeli konusundaki güzel düşünceleri ve önerisinden büyük mutluluk duyduk. SATSO Yönetimi olarak yürekten destek verdiğimizi ifade etmek isteriz. “Otomotiv Şehri Sakarya” hedefi ile çalışmalarımızın bu şekilde hayat bulacak olması da ayrıca umut verici. 100 yıllık bir otomotiv geçmişine sahip, otomotiv ve yan dalları konusunda bir marka olan Sakarya, kendi adını taşıyacak olan bir Toyota markasından mutluluk duyacaktır. Toyota Sakarya Fabrikası dünyada sıfır hata ile araç üretme başarısını göstermiş ve adımızı dünyada duyurmuştur. Emeği geçenleri tekrar tebrik ederiz. Yeni pazarlara uygun model üreten Toyota’nın Sakarya Modeli’nin hayata geçirilmesi halinde otomotiv anlamında Sakarya’nın adını dünya çapında duyurmuş olacağız. Toyota Sakarya’nın üretilmesi ile hem Toyota hem Sakarya kazanacaktır. Bakanımız Sayın Nihat Ergün’e desteklerinden dolayı Sakarya ve SATSO adına bir kez daha teşekkür ederim” dedi.