Demiryolu Ekosistemi Dönüşüm Projesi toplantısında TCDD'nin özelleştirileceği iddiaları net bir şekilde yalanlandı. 
TCDD'yi global bir marka haline getirecek dönüşümün gerekliliği ve verimliliğine dikkat çekildi…
TCDD'de yeniden yapılanmaya gidiyor…
Ortalığı velveleye verenlere en doğru cevabı TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun verdi…
TCDD yönetim sistemi değişiyor…
Yani milli bir dönüşüme gidiliyor…
Sayın Genel Müdürün verdiği bilgiye göre; “TCDD'nin bu rekabet ortamında serbest piyasada ayakta kalması, kendi alanlarını başkasına kaptırmaması için yine bu dönüşümü biz, Milli bir kuruluşumuz olan TUBİTAK ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü ile birlikte yapıldı.
Tamamen milli...
TCDD dönüşümle beraber yatırımlarını verimli bir şekilde işletecek, yeni gelir kaynakları ile yatırımlara ek fonlar sağlayabilecek. 
Devletin gözetim ve denetiminde büyüyecek ve güçlenecek. 
Bir başka değişle artık potansiyelinin hak ettiği güce kavuşacak”... 
Yine Sayın Genel Müdür Uygun’un konuya dair verdiği başka bilgide şu ifadeleri kullandı: “Farklı bir soru ise ‘işimizden mi olacağız?.’ Asla. İş güvencesi bugün olduğu gibi dönüşümden sonra da aynı şekilde devam edecek. Hiçbir arkadaşımız dönüşümden dolayı iş kaybına uğramayacak. Geçmişteki dönüşümlerde de böyle bir şey yaşanmamış, hele ki TCDD’de böyle bir şey hiç yaşanmayacak.
TCDD’nin kendi ekosistemi içerisinde tecrübelerle ve birikimlerle yürüyen bir sistem yapısı var. Herkese ihtiyacımız var.
Bir başka soruda ‘Memurluktan çıkarılacak mıyız?’ Memurlukta kalmak isteyen arkadaşlarımız istisnasız bir şekilde memur olarak çalışma hayatlarına devam edecekler.
Peki o zaman neden dönüşüyoruz, bu şekilde kalsak daha iyi değil mi, dönüşünce ne olacak diyebilirsiniz… 
Bunu anlamak için ülkemizde de bazı örnekler var, Ziraat Bankası, Halkbank, Emlak Bankası gibi… 
Dönüşümün ne denli önemli ve değer katan uygulama olduğunun ispatıdır. Geçmişin iş yapmayan büyük zarar eden kamu kurumları dönüşümden sonra Türkiye’nin yatırım kaynağı haline gelmişlerdir. Ülkemizin dev projelerini finanse eden dünya ölçeğinde büyüyen bankalarımız hem güçlü markalar oldular hem de çalışanlarına daha iyi imkanlar sunmayı başarmışlardır”...
Sonuç itibarıyla TCDD’de çalışma ve sevk idarede yeni bir sisteme dönüştürülecek…
Sağlıcakla kalın…