Arazi anlaşmazlığı sebebiyle insanların hayatın hiçe sayarak “tehlikeli” yolculuk yapmakta ısrar edilen “ADARAY” seferleri TCDD tarafından durduruldu.
Hatırlanacağı gibi “ADARAY” güzergâhının hemen kenarında bulunan tel örgüler arazi sahibi tarafından sökülünce seferler tehlikeli olmaya başlamıştı.
Büyükşehir Belediyesi bütün bu tehlikeye rağmen “ADARAY” seferlerini sürdürmekte ısrar edince devreye TCDD girdi ve seferleri iptal etti…
Bu konuyla ilgili günlerdir haber yapıp duruyoruz. Yetkilileri bu konuda uyarıp gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini yazıp çiziyoruz.
Hatta en son “ADARAY’ın” bu güzergâhtan geçerken toprağın nasıl kaydığı ile ilgili görüntüleri de yayınlayıp haber yaptık.
Dahası TCDD yetkilileri de güzergâhı inceleyip “ADARAY seferlerinin yapılmasını sakıncalı” bulmuştu…
Ne hikmetse birileri “ADARAY’ın” seferleri konusunda sanki hakkında bir kanun varmış gibi ısrarcı oldu.
Bunun yerine gidip arazi sahibi ile bir anlaşma yolu aranmadı. Veya güzergâhın değiştirilmesi hususunda kimse gereğini yapmadı.
Neticede arazi sahiplerinin dediklerine göre kimse kendileriyle uzlaşmaya gitmeyince TCDD gereğini yaptı…
Peki, bundan sonra ne olacak? Muhtemelen değişen bir şey olmayacak. Ne yer sahibi ne de Büyükşehir Belediyesi bir adım atacak.
Muhtemelen TCDD de “ADARAY’ın” seferlerini durdurma kararı karşısında daha fazla ısrarcı olamayacak.
Büyük bir ihtimalle birkaç gün içinde veya en fazla hafta sonuna kadar “ADARAY” seferleri yine başlayacak…
Bizim huyumuzdur. Bu gibi durumlarda tedbir almak için illaki başımıza bir musibet gelmesini bekleriz.
Ne zaman ki birilerinin canı yanar o zaman aklımız başımıza gelir ve olması gerekeni yaparız.
Pek sanmıyorum ama İnşallah bu defa “tüh, vah” etmeden bu problem çözülür de “ADARAY” ile seyahat edenlerin başına bir iş gelmez…
Evet, “ADARAY” seferleri şimdilik kaydıyla TCDD tarafından belirsiz bir süreliğine durduruldu.
TCDD yaşanan “toprak kayması” nedeniyle seferlerin yapılamayacağını tespit edip bir “tutanakla” bunu ilgili yerlere bildirdi.
Doğrusu seferleri durdurmak suretiyle “TCDD ‘ADARAY’ konusunda gereğini yaptı.” İnşallah garip gerekçeyle de tekrar başlamaz…