Kamuda çalışan 900 bin taşeronu ilgilendiren kadro alma konusu Kanun Hükmünde Kararname ile çözülecek…

900 binin haricinde KİT’lerde çalışan 50 bin kişi ve bu 50 bin kişinin içerisinden Sakarya genelinde KİT’lerde çalışan yaklaşık bin 200 kişinin de KHK’ya dahil edileceği söylenilmektedir…

AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen taşerona kadro müjdesiyle birlikte yaklaşık 900 bin taşeron işçi, kadronun verileceği tarihi beklemeye başlamıştı...

KİT'lerde çalışan yaklaşık 50 bin taşeron işçisinin de kadro düzenlemesine dahil edilmesini isteyen sendikalar, bu kapsamda 15 Aralık Cuma günü taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na iletmişti...

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu arasındaki görüşmede, KİT'lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçisinin de düzenlemeye dahil edilmesi yönünde fikir birliğine varıldığı kesinleşti gibi…

Sanırım KHK ile çözüm Başbakan Binali Yıldırım’ın yurtdışı ziyaretleri bittikten sonra imzaya açılacak…

Aralık sonu itibarıyla taşerona verilecek kadro ile ilgili işlemler resmileşecek…

2018 Mart ayı sonu itibarıyla da kadro işlemleri tamamlanacak…

Kanun Hükmünde Kararname, birçok vatandaş tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Yeni kanunların çıkmasına olanak tanıyan ve yasama organının anayasadan yetki alarak çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), TBMM'nin yetkileri arasında yer almaktadır…

Kanun hükmünde kararname ya da KHK genel tanım olarak yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükümetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü kazanacak olan kararnamelerdir. Türkiye'de 1982 Anayasası'nın 87. maddesi ile, "Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek" TBMM'nin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurasında konuya dair yaptığı açıklamada: "Taşeronluk neydi? Adeta komisyonculuktu. Taşeron, çalıştırdığı işçiye ne veriyordu? İşte asgari ücret üzerinden meblağ. Kazanan kim? Kendisiydi. Pazarlığı yaparken de zaten öyle yapıyordu. Ama şimdi artık hükümetimizin böyle bir sorunu olmayacak, o bitti. Şimdi artık işçi olarak bu taşeronların yanında çalışanların hepsi istihdam edilmiş olacak ve böylece artık onların da bir derdi evelallah kalmadı" dedi…

Sağlıcakla kalın…