Gençlik Hizmetleri ve Spor Sakarya İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Erenler İlçesinde start alan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesinde ilçelerdeki tarama testleri devam ediyor. Proje kapsamında 4 Haziran 2018 Pazartesi Günü Hendek ilçesinde, 05-06 Haziran 2018 tarihleri arasında Akyazı ilçesinde, 07 Haziran 2018 Perşembe günü Pamukova İlçesindeki İlkokul 3. sınıfa giden öğrenciler  (Pamukova, Geyve ve Taraklı) teste katılabilecekler.

Öğrenciler, antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından boy-kilo ölçümü, kulaç uzunluğu, esneklik, sıçrama, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti, 20 m. sürat ve çeviklik testine tabi tutuluyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “Projede, il genelindeki öğrencilerimizi yetenek taramasından geçirerek, doğru yönlendirme ile uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkartılmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında Sakarya’da İlkokul 3. sınıfta okuyan 13 bin 400 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.