Şehirdeki spor faaliyetlerinin masaya yatırıldığı buluşmada söz alan ASKF Başkanı Yaşar Zımba, spora dönük hayata geçirilen yatırımlardan dolayı Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti. Zımba, “Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’na Amatör Kulüpler Federasyonu olarak spora ve sporcuya sağladığı imkanlardan dolayı minnattarız” dedi.
 
Spor hizmetlerinde Büyükşehir farkı
Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin her alanına yayılan hizmet ağımızın önemli bir kalemini de spor yatırımları oluşturuyor. Ciddi anlamda spor hizmetlerinde alanımız genişledi. İlçelerimizde sentetik sahalar inşa ettik ve kullanıma sunduk. Aynı zamanda amatör spora dönük malzeme ve araç yardımlarımız artarak devam ediyor. İnşallah amatör spora desteğimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek. Yeni yılda da yeni sahalar inşa edecek; gençlerimizin spor yapabilecekleri alanları çoğaltacağız” diye konuştu.
 
Büyük organizasyon
2020 Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası’nın Sakarya’da yapılacak olmasının bir şans olduğunu dile getiren Başkan Toçoğlu, “Dünya’nın sayılı organizasyonları arasında yer alan 2020 Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası şehrimizde yapılacak. Şehrimizin tanıtımı açısından bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Dünya’nın dört bir yanından hem sporcu hem de sporseverler şehrimize gelecek. Bunu fırsata çevirmemiz lazım. Şehrimiz turizm değerlerine yukarıya çekmek adına önemli bir organizasyon olacak” ifadelerini kullandı. Ayrıca Başkan Toçoğlu, ASKF yönetiminde yer alan ve Dünya Karate Federasyonu Hakem Kurulu Üyeliği’ne atanan Avrupa ve Dünya Hakemi Uğur Kobaş’ı da tebrik etti.