Akyazı ilçesi Akyazı Devlet Hastanesi’ne hemşire olarak atanan Ahmet Yüksel’in vücut geliştirme, fitness ve çeşitli branşlarda dereceleri bulunuyor.

2011 yılında Türkiye Şampiyonasında ikincilik derecesi alan ve farklı dallarda dereceleri bulunan Ahmet Yüksel, 20 yıldır, vücut geliştirme sporuyla ilgilenmesine rağmen mesleğini severek yaptığını ve ikisinin çok ayrı yerleri olduğunu ve yakın bir zamanda yapılacak olan Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Yüksel, “İki yıl güreş yaptıktan sonra vücut geliştirme sporuna ilgi duydum. Tüm imkansızlıklara rağmen bir çok şampiyonada derece aldım. Amacım insanlara sporu ve sağlıklı yaşamayı benimsetmek. Hedefim Türkiye’yi bu alanda dünya yarışmasında temsil etmek” dedi. Yüksel, vücut geliştirme sporunun zorluklarına vurgu yaparak, “Yarışmalara hazırlanma süresince doğal besinler tüketmekteyiz yarışmada kullanılan vücut yağlarını sporcuları maddi anlamda zorlamakta. Buradan sizin aracılığınızla Sponsor desteklerinizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

2012 Benç Pres yarışması 2’incisi, 2011 Dünya Seçmeleri Türkiye Şampiyonası 65 Kiloda 3’üncü, 2008 Dünya Seçmeleri Türkiye Şampiyonası 60 Kiloda 3’üncü, 2008 Özel Vücut Geliştirme Şampiyonası Serbest Kategori 3’üncü, 2002 Avrupa Seçmeleri Türkiye Şampiyonası 65 kiloda 9’unculuk, 2002 Dünya Seçmeleri Türkiye Şampiyonası 60 kiloda 2’incilik ve 2001 Atatürk Kupası Türkiye Şampiyonası 65 Kiloda 6’ncılık alan Ahmet Yüksel’in yaklaşan Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası için çalışmaları sürüyor.