Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’in de eşlik ettiği, Antrenör Furkan Şafak, Teknik Direktör Adnan Arman ile Kulüp Yöneticisi Mehmet Terzi’nin de hazır bulunduğu ziyarette Kulüp Başkanı Aşkın Şentürk Sakarya tarihinde bir ilki başardıklarını belirterek, 16-17 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Alanya İlçesinde düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonasında 57 kulüp arasında geçen mücadelede, 9 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanarak Türkiye şampiyonu olduklarını söyledi.

“Sakarya adına bir ilk”

Yüzmenin herhangi bir dalında Sakarya’yı temsilen bugüne kadar kulüp olarak Türkiye şampiyonu bulunmadığını ve görme engelliler olarak İlimize bu başarıyı yaşattıkları için mutlu olduklarını ifade eden Başkan Şentürk, “Bu başarıda Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere kurum müdürleri ve bize her konuda destek verenlerin de büyük emeği bulunuyor. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Başarı tesadüf değil, gayretin sonucudur”

Şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik ettiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bir başarı varsa bu asla tesadüf değildir, mutlaka bir gayretin sonucudur, bir hedef koymanın sonucudur. Engel tanımadığınızı gösterdiğiniz gibi İlimizin yüzünü de ak etmeniz övgüye değerdir. Bu başarılar önemli, ancak bu başarılardan daha önemlisi bu başarının yeni ufuklara yelken açtırması ve sizinle birlikte Türkiye çapında farklı branşlarda da derece yapan kulüplerimiz ve sporcularımızın ortaya çıkmasıdır.

“Zincirin önemli halkasına eklendiniz”

Sakarya, sporla adını duyurmuş, sporla kalitesini ortaya koymuş bir ilimiz. Sizler gibi daha önceden bu spora emek vermiş arkadaşlarımızı da mutlaka takdirle yâd etmemiz lazım, onlara da teşekkür etmemiz gerekiyor. Sizler de bu zincirin güzel bir halkasını oluştururken, İnşallah İlimiz adına daha iyileri de başarılır.

Bizler spor deyince sağlık, spor deyince arkadaşlık, spor deyince kaybetmeye tahammül gösterip kazanınca da şımarmamayı biliyoruz ve böyle umut ediyoruz. İnşallah sizler de bunların hepsinin tadına varmış ve bu sayede yeni arkadaşlar, yeni dostlar edinmişsinizdir” dedi.