Covid-19 salgın sürecinde yılın ilk yarışı için planlanan rota koronavirüs önlemleri nedeniyle değiştirildi. Salgın sürecinde gerçekleşecek Uluslararası ilk spor organizasyonu olan TransAnatolia Rallisi İstanbul'dan başlayacak. 2 bin 300 kilometrelik yeni rota; Bolu Abant, Haymana ve Karadağ'a kadar devam edecek ve aynı şekilde dönüş rotasıyla Şile'de son bulacak. 

Sakarya Etabı 
Yarışma öncesi hazırlık toplantısı Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nuri Alkan, Emniyet, Jandarma ve  yarışmayla ilgili diğer birimlerden görevlilerin katıldığı toplantıda, Sakarya’da yapılacak etaplar ve alınacak önlemlerle bilgi alışverişi yapıldı. Sakarya etabı güzargahında yarışçılar, Pamukova, Sapanca, Geyve, Akyazı, Hendek, Karasu ve Kaynarca İlçelerinde yarışıp, komşu ile geçiş yapacaklar. 
4x4 otomobil, kamyon, motosiklet, SSV ve ATV kategorilerinde yarışılan TransAnatolia Rallisine bu yıl 120’ye yakın sporcunun katılması bekleniyor. Zorlayıcı parkurlar ve özel etapların bulunduğu doğa, kültür ve tarihle iç içe yapılacak yarışta, koronavirüs salgını nedeniyle her türlü sağlık, temizlik ve güvenlik önlemleri yetkililer tarafından alınıyor.