Uluslararası U 16 Yıldız Erkekler Basketbol turnuvası Atatürk spor kompleksi Atatürk ve Lütfü Yaman spor salonlarında devam ediyor.

9 Şubat tarihine kadar sürecek olan turnuvaya katılan tüm takımlarla tek tek ilgilenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, turnuvanın en iyi şekilde geçmesi ve tüm misafirlerin rahat etmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

U16 Yıldız Erkekler Turnuvası’nda A ve B Gruplarında oynanan 6 maçla ilk gün geride kalırken, Çin, Ukrayna, Sırbistan, Yunanistan, Almanya ve Letonya takımları rakiplerini mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. 

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan A Grubu mücadelesinde günün ilk maçında Çin, İsveç’i 85-63’lük skorla mağlup ederken, Sırbistan da Fransa karşısında salondan 65-57 galibiyetle ayrıldı. Millilerimiz ise Letonya mücadelesinden 79-74 yenilgiyle ayrılarak turnuvaya başladı. 

Lütfi Yaman Spor Salonu’nda oynanan B Grubu karşılaşmalarında ise Ukrayna, Arjantin’i 76-57, Yunanistan, Slovenya’yı 77-66 ve Almanya’da Karadağ’ı 76-50 ile mağlup etti.