Güreşler bu sabah saat 10.00’da Akbalık Er Meydanı’nda küçük boylarda başladı. Aynı saatte, Akbalık Ağası İdris Caymaz, belediye binası önünde Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan tarafından davul, zurna ve bando eşliğinde pehlivanlar, hakemler ve diğer yetkililerce karşılandı.

En iyiler geldi

Akbalık Ağası İdris Caymaz, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Güreş Federasyonu yetkililerinin konuşmalarından sonra güreşlere katılan pehlivanlar, önlerinde Türk Bayrağı, Altın Kemer ve bando eşliğinde resmi geçit yaptı.

Türkiye’nin her yerinden büyük ilgi gören bugünkü güreşlerde Türkiye’nin önde gelen en ünlü 37 başpehlivanı kispet giyecek.

‘Ata sporumuzun yaşaması için sahip çıkmaya çalışıyoruz’

Ata sporunun yaşaması için sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Akbalık Ağası İdris Caymaz, “Bugün burada Türk yağlı güreşinin en önemli organizasyonlarından biri olan ve Türkiye’nin Kırkpınar’a kafa tutan Akbalık yağlı güreşlerini yapıyoruz. Recep Kara hariç Geçtiğimiz yıl Kırkpınar’daki 8 finalistten 7’si bugün burada güreşecek. Türkiye’nin en büyük başpehlivanları Kırkpınar’la beraber sadece buradaki güreşlere tam kadro halinde katılıyor. Bu da bizim farklılığımızı ve kalitemizi ortaya koyuyor.  Halkımızın güreşe dair çok güzel ilgisi var. Güzel bir güreş olmasını diliyorum” diye konuştu.