Sakarya 1. Amatör Küme B Grubu'nda mücadele eden Harunustaspor, geçtiğimiz gün Karasu Kültürspor’dan Ömer Faruk Kıroğlu’nu, sanal para birimi Bitcoin karşılığında renklerine bağlayarak Türkiye ve dünyada bir ilki gerçekleştirmişti.
Kulüp Başkanı Haldun Şehit, futbolcu Kıroğlu’na 2 bin TL değerindeki 0,0524 Bitcoin ile 2 bin 500 TL teklif etti. Toplamda 4 bin 500 TL’ye tekabül eden teklife ilk başta sıcak bakmayan Kıroğlu, daha sonrasında Harunustaspor ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. 
İmzalanan sözleşme sonrasında Kıroğlu, takımla birlikte ilk idmanına çıktı. Futbolcu Kıroğlu’nu izlemeye Kulüp Başkanı Haldun Şehit olmak üzere Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan da geldi.

 


“Büyük bir yankı uyandırdı”
Yapılan transferin hem ülke genelinde hem de dünyada büyük ses getirdiğini belirten Kulüp Başkan Haldun Şehit, “Sürekli olarak Bitcoin ile ilgili haberler izliyoruz. Biz de Harunustaspor’un, Akyazı, Sakarya ve Türkiye’nin tanıtımını nasıl yapabiliriz diye düşündük ve transferi Bitoin ile yapmaya karar verdik. Futbolcumuzu da ikna edince bu transferi gerçekleştirdik" dedi.
Yaptıkları transfere olumlu tepkiler aldıklarını da söyleyen Haldun Şehit, "Biz bir köy takımıyız. Ama yaptığımız reklamla adımızı sadece Türkiye'ye değil, dünyaya duyurduk. Bu da bize büyük mutluluk ve gurur verdi" dedi.

“İlkleri yaşayan ilçeyiz"
İlklerin her zaman Akyazı ilçesinde yaşandığını belirten Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Akyazı, Türkiye ve Sakarya’da her zaman ilk olayları yaşayan bir ilçemiz. Transferde de sanal para Bitcoin'i kullanarak Akyazı bir ilke imza attı" diye konuştu.



“Takım arkadaşlarım Bitcoin Ömer diye çağırıyorlar”
Transfer sonrası takım arkadaşlarının kendisini Bitcoin Ömer diye çağırdığını söyleyen Ömer Faruk Kıroğlu ise, “Kulüp başkanı Haldun Şehit beni arayarak, fikrinden bahsetti. Oturduk, konuştuk ve benimle bir ilke imza atmak istediğini söyledi. İlk başta sıcak gelmese de sonra kabul ettim. Şimdi arkadaşlarım beni Bitcoin Ömer diye çağırıyor. Beraber şampiyonluk hedefi için çalışıyoruz" dedi.