Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sapanca Gölünde Kürek ve Kano branşında antrenman yapan sporcuları ziyaret ederek, antrenörlerden bilgi aldı.

Son yıllarda Sakarya’nın su sporlarındaki başarısının gözle görülür bir şekilde arttığını belirten Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “Kürek branşında Büyükler Türkiye Kupası, Okul Sporları yarışları, Büyükler Türkiye Şampiyonası, Gençler Türkiye Şampiyonası, Milli takım hazırlık kamplarına en iyi şekilde ev sahipliği yaptık. Kürek ve Kano Branşında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezi’nde (SEM) yer alan sporcular, antrenmanlarına Sapanca Gölünde devam ediyor” dedi.

Çelikel, “Sapanca Gölünde antrenman yapan kürek ve kanocularımız, bu yıl gösterdikleri başarılar, aldıkları madalya ve kupalarla ilimizin yüzünü güldürdü.  Su sporlarındaki başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Sporcularımızı tekrar tebrik ediyor, antrenörlerimize de, ilimiz sporuna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kano Branşında son olarak Eskişehir’de yapılan Durgun su Türkiye Kupası yarışlarında Sakarya Büyükşehir Belediye Kano takımı büyükler ve gençlerde takım halinde Türkiye Şampiyonu olmuştu. Adapazarı Belediye Kano takımı da genç bayanlarda takım halinde şampiyonluk ipini göğüslemişti.  Sakarya Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü de yarışlarda başarılı performans sergilemiş ve madalyaları toplamıştı.

Bu arada Gençler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları, 25 (Gerekirse) -26 -27 Ağustos 2017 tarihlerinde Sapanca Gölü Kırkpınar Kürek Parkurunda yapılacak.

Sapanca Gölünde antrenman yapan sporcular, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Salih Yıldırım (SEM-Kürek), Gökmen Kaya (TOHM-Kürek), Süheyl Yılmaz (TOHM-Kürek), Mehmet K. Biricik (SEM-Kürek), Ana Maria Oğultürk (SEM-Kürek) Hüseyin Kaya (Kano), Gürhan Salman (Kano) ve Emre Şimşek (Kano) önderliğinde, kürek ve kano branşında başarı arıyorlar.