Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleşen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilk olarak Erenler İlçesindeki Yücel Ballık Ortaokulu Spor Salonunda start aldı.

Öğrencilere boy-kilo ölçümü, kulaç uzunluğu, esneklik, sıçrama, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti, 20 m. sürat ve çeviklik testi yapıldı. Öğrenciler Antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından teste tabi tutuldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, GHSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar  ve Erenler İlçe Spor Müdürü Yavuz Çangır Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında gerçekleşen yetenek testlerini yakından takip ettiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “Projede, İl genelindeki öğrencilerimizi yetenek taramasından geçirerek, doğru yönlendirme ile uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkartılmasını hedefliyoruz. Sportif Yetenek Tarama Testi ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 16 İlçede İlkokul 3. Sınıfa giden 13.400 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.