Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Nisan ayında  Yıldızlar Futbol Grup Birinciliği, Gençler Atıcılık Türkiye Birinciliği, Küçükler Badminton Grup Müsabakaları, Anadolu Yıldızlar Ligi Su Topu Grup Müsabakaları, 15 Temmuz Karate Ligi Finali, Anadolu Yıldızlar Ligi Cimnastik Finali  ve Off Road Türkiye Şampiyonası 1. Ayak yarışlarına Sakarya’nın ev sahipliği yaptığını ve müsabakalarda 2 bine yakın sporcunun madalya aradığını söyledi.

Çelikel, “Nisan ayı içerisinde 7 tane ulusal organizasyona ev sahipliği yaparak spor şehri Sakarya’mıza, spor turizmi açısında önemli katkılar sağladık. Spor turizmine katkımız Mayıs ayında da yine Sakarya’da düzenleyeceğimiz birbirinden önemli 3 Ulusal organizasyonla devam edecek. Tüm sporseverleri bu önemli spor organizasyonlarını izleyeme davet ediyor, müsabakalara katılan tüm sporcu, antrenör ve idarecilere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

YÜZME: 04-06 Mayıs 2018 tarihleri arasında Sakarya Yüzme Havuzunda düzenlenecek olan Türkiye Yıldızlar Grup Yüzme Müsabakalarına kız ve erkek takımları olarak toplam 16 ilden 350’ye yakın sporcunun katılması bekleniyor.

KÜREK:  Nisan ayında Sapanca Gölünde düzenlenen Bahar Kupası Kürek yarışlarının ardından Mayıs ayında da kürekler yine Sapanca Gölünde çekilecek. 12-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kırkpınar Kürek Parkurunda gerçekleşecek olan Büyükler Kürek Türkiye Şampiyonası ve Deniz Küreği Federasyon Kupası yarışlarına 21 Kulüpten 250’ye yakın sporcunun katılması bekleniyor.

BASKETBOL: 23-27 Mayıs 2018 Tarihleri arasında Atatürk Spor Komplesinde düzenlenecek olan Küçükler Türkiye Basketbol Birinciliği müsabakalarına 8 kız, 8 erkek takım olmak üzere toplam 16 takım katılacak. Yaklaşık 200 sporcu, 32 idareci ve antrenör eşliğinde pota altında başarı arayacaklar.