Proje kapsamında ilimizdeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tüm noktalardaki spor salonlarının, soyunma odalarının ve banyoların son teknoloji kimyasal içermeyen ürünler ile dezenfekte edilmesi planlanıyor. Proje ile başta domuz gribi olmak üzere grip, hepatit B-C, mantar grubu gibi bulaşıcı hastalıkların genç sporculara bulaşma riskinin minimuma indirilmesi hedefleniyor.

Sporcu sağlığı projesi, ilk etapta pilot tesis olarak seçilen Necmi Uztürk Spor Salonunda uygulandı. Yerli üretim teknoloji ve doğal gümüş solüsyonu içeren nano gümüş kullanılarak yapılan temizliklerde spor salonlarında oluşabilecek bulaşıcı hastalık riski en düşük seviyelere getiriliyor.

Amaçlarının sporcu sağlığını en iyi şekilde korumak ve gençlerin spor yaptıkları salonlarda bulaşıcı hastalık riskini engellemek olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, “Pilot uygulamamızdan alacağımız sonuçlara göre projeyi İl Müdürlüğümüze bağlı tüm tesislere yaymayı planlıyoruz. Son teknoloji kullanılarak yapılan bu çalışmayla birlikte sağlığa zararlı ürün kullanmaksızın sporcularımızı bulaşıcı hastalıklardan korumayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.