Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, son dönemlerde Sakarya sporunda yaşanan başarılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karate, Atletizm, Bisiklet, Basketbol ve Futbol gibi birçok spor dalında yaşanan başarıların şehri çok mutlu ettiğini söyleyen Başkan Toçoğlu, emeği geçen herkesi kutlarken; başarıların devam etmesi temennisinde bulundu.
 
Karate’de önemli başarılar
Karate’de çok önemli bir çıkış yakalandığını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyespor Karatecilerimiz kısa bir süre önce Kocaeli’de düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda önemli dereceler elde etti. Enes Erkan Büyük Erkekler +84 kg kategorisinde Avrupa ikincisi olurken; Hafsa Şeyda Burucu ise Büyük Kadınlar 68 kg kategorisinde üçüncü sırada yer aldı. Bu başarıları ile Milli Takımımızın Avrupa Karate Şampiyonu olmasına büyük katkıda bulundular. Türkiye Kulüpler Takım Karate Şampiyonası’nda mücadele eden Ümit Genç Kızlar Takımımız Türkiye Şampiyonluğuna uzanırken; Büyük Bayanlar Karate Takımımız ise Türkiye 3.sü olmayı başardı. Başarılarından dolayı tüm sporcularımızı ve hocalarını kutluyorum” diye konuştu.


 
“Bisiklet şehri olacağız”
Başkan Toçoğlu, “Bisiklet sporunda da şehrimizde önemli bir atılım var. Büyükşehir Belediyespor bisikletçilerimizden Zeki Kaygısız geçtiğimiz hafta düzenlenen Uluslararası Salcano Dağ Bisikleti Kupası yarışlarında ikinci oldu. 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası şehrimizde düzenlenecek. Buna hazırlık olarak nitelendirebileceğimiz her biri birer büyük organizasyon olan Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası MTB Cup müsabakaları ise 2020 yılına kadar her yıl farklı bir tema ile Sakarya’da koşulacak. Bunların ilkini Sakarya Üniversitesi Kampüsü’nde düzenledik. Bizler Sakarya’yı bir bisiklet şehri haline getirmek istiyoruz. Bu tür organizasyonlar şehrimizin tanıtımı ve bisiklet kültürünün yerleşmesi açısından çok önemli.”


 
Atletizmciler Milli Takımda
Atletizm müsabakalarından güzel sonuçlar geldiğini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Uluslararası 3’lü yarışma seçmelerinde Büyükşehir Belediyespor’dan Umut Uysal 100 metrede, Selam Davulcu ciritte, Zehra Oral 400 metrede, Beyza Baş sırıkla yüksek atlamada, Şevval Nidelioğlu 2000 metre engellide aldıkları derecelerle Milli Takıma girmeye hak kazandılar. Bursa’da düzenlenen Spor Toto Kulüplerarası Yıldızlar Ligi Müsabakalarında  Umut Uysal 100 metrede ikinci, 200 metrede ise birinci sırayı aldı. Zehra Oral 400 metrede birinci, Beyza Baş sırıkla yüksek atlamada üçüncü, Enfal Kantarcı 400 metre yarışlarında üçüncülük derecesini aldılar. Bu sonuçlar atletizmde de büyük bir sıçrama içerisinde olduğumuzun en büyük göstergesi” ifadelerini kullandı.


 
Basketbolda da hedef üst lig
Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol Takımı’nın 4’lü finale kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir adım attığının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Takımımız ligi lider tamamladıktan sonra zorlu bir Türk Telekom serisinin ardından 4’lü finale kalmayı başardı. 4’lü final müsabakalarının ilkinde ise Bursaspor Durmazlar’ı seyircimizin desteğini arkasına alarak net bir skorla mağlup etti. Ardından Acıbadem Üniversitesi’ni ve Eskişehir’i geçerek Basketbol Süper Ligi’nin kapısını araladık. İnşallah kalan maçları da kazanarak şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz. 38 yıl sonra bir ilki başararak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Büyükşehir Basketbol U-16 ve U-18 Takımlarımızı da tebrik ediyorum. U-16 Takımımız maçlarını tamamlayarak şampiyonayı 12. sırada tamamladı. U-18 Takımımızın maçları ise 22-25 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da oynanacak. Takımımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


 
“Basamakları tırmanmaya devam edeceğiz”
Başkan Toçoğlu, “Sakaryasporumuz büyük bir mücadele örneği gösterdiği sezonun ardından Play-Off  müsabakaları neticesinde bir üst lige yükselmeyi başardı. Bu büyük başarı tüm şehrimizi çok mutlu etti. İstanbul’a çıkarma yaptık. Kupayı alarak geri döndük. Demokrasi Meydanı’ndaki kutlamalar görülmeye değerdi. Şehir olarak bunu çok özlemişiz. Sakarya bir spor şehri. Sporun her dalında çok daha büyük başarıları hak ediyoruz. İlerleyen süreçte başarıları katlayarak artıracağımıza gönülden inanıyorum. Sakaryasporumuz bir üst lige yükseldi ama bizim yerimiz kesinlikle burası değil. İnşallah hızlı bir şekilde basamakları tırmanmaya devam edecek ve hak ettiğimiz yere ulaşacağız.”