Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selahattin Aydın, Rüstemler Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Aydın kongre süreci ile ilgili konuşurken, kongreye kadar görev başında olacağını belirtti. Aydın'ın yaptığı açıklamalarda,
"Biliyorsunuz 2013-2014 sezonunda yönetime geldik. Bu kulübün en zor günleri idi. Sakaryaspor’un transfer ve futbolcu borçları anlamında itibarının sıfır olduğu dönemlerden bu dönemlere geldik. Bu süreçte bizlere sürekli destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.

Sakaryaspor büyük bir marka. Bu şehrin en büyük markası bunu cümle alem söylüyor. Böyle bir markayı bu şehir sahiplenmeli. Yeni isimlerin ortaya çıkması lazım. Takım bu kadar sıkıntı çektikten sonra şehri yöneten isimlerin Sakaryaspor’u ortada bırakacağını sanmıyorum.


Bu sene futbolcu bazında bakarsanız ligin en kaliteli takımıyız ama maya bir türlü tutmadı. 6 maç kaldı. Futbolda her şey var. Herkes böyle sessizce seyrederse bu şekilden nimetlenmeye hazır olan isimler ortaya çıkacak. Hal böyle olunca da taraftarın bağırabileceği bir Sakaryaspor da kalmaz ortada. Evet biz sportif anlamda başarılı olamadık ancak Sakaryaspor’a zarar verme amacında hiç olmadık. 3-5 tane kı..ı kırık bu işi belirleyemez.


Bu işi şahsileştirmemek lazım. Ne yapmış Düzceli Selahattin Aydın? Ekibiyle birlikte Sakaryaspor’u düzlüğe çıkarmak için uğraşmış. Şehri yönetenlerin gördüğü güven ile bu yolda adımlar atmış. Kongre olacak zaten. Mayıs veya Haziran’da. Varsa babayiğitler buyursunlar gelsinler. Kimsenin tetikçiliğini yapmaya gerek yok. Kimin ne niyeti varsa açık açık söylesin, “Ben adayım” desin. Burası bizim tapulu malımız değil. Kim ne söyleyecekse kongrede söyler. Sakaryaspor’un bu haline en çok biz üzülüyoruz" dedi.